Kai kurie maisto produktai idealiai tinka užkandžiams prie alkoholio, o kitų geriau niekada neužkandžiauti.
Ką užkandžiauti vartojant skirtingą alkoholį – patarimai / depositphotos.com
Ukrainoje įprasta visas šventes ir šeimos susibūrimus švęsti dideliame šeimos rate. Tokias šventes visada lydi alkoholinių gėrimų – stiprių ir ne tokių stiprių – gėrimas.
papasakos, ką užkandžiauti konjaku, kad išvengtumėte apsvaigimo, taip pat kaip nebrangiais produktais neutralizuoti žalingą kito alkoholio poveikį.
Anksčiau kalbėjome apie tai, kaip iš ryto pašalinti pagirias.
Kaip užkandžiauti degtine – patarimai
Vėsi, skaidri degtinė yra vienas populiariausių gėrimų ant daugelio šventinių stalų. Kad išgėrę jos išvengtumėte kankinančio skausmo, pasirinkite tinkamus užkandžius:
- lašinius ir mėsos gabalus;
- lengvai sūdyta žuvis;
- cholodets, sūdytas liežuvis;
- rauginti kopūstai.
Jei mėgstate „išgerti penkiasdešimt” po sotaus pirmojo patiekalo ir nežinote, kaip tokiu atveju geriausia užkandžiauti degtine, nerasite geresnio varianto už soliaką – jis padės degustatoriui neapsirikti ir neišeiti iš žaidimo anksčiau laiko.
Anksčiau papasakojo, ar namuose galima laikyti degtinę šaldiklyje arba šaldytuve.
Ką užkandžiauti prie vyno – rekomendacijos
Vynas yra gėrimas, kurį sau renkasi daugiausia moterys. Viskas dėl subtilaus skonio ir aromato, taip pat dėl to, kad sudėtyje nėra daug alkoholio. Jei laikysitės normos ir nepersistengsite, nuo vyno nesijausite blogai – ypač tinkamai pasirinkę užkandžius. Sėkmingiausi pasirinkimai yra šie:
- ant grotelių kepta jautiena;
- sūris;
- vaisių;
- žuvis ir jūros gėrybės;
- vištiena.
Nepaisant taisyklės „baltasis prie žuvies, raudonasis prie mėsos”, pasirinkti užkandį prie vyno nėra taip paprasta, kaip atrodo. Kad nepasiklystumėte, vadovaukitės principu – kuo ryškesnis patiekalo skonis, tuo paprastesnis turėtų būti vynas, ir atvirkščiai.
Kaip užkandžiauti konjaku – variantai
Pradėkime nuo to, kad patyrę degustatoriai apskritai nerekomenduoja užkandžiauti konjaku. Geram gėrimui nieko daugiau nereikia, o jei alkoholis yra prastos kokybės, jokie užkandžiai jam nepadės. Vis dėlto kažką valgyti būtina, tad rinkitės:
- liesą mėsą;
- kietasis sūris;
- juodojo šokolado;
- tartaletės su ikrais arba paštetu;
- vaisiai.
Kai kurie žmonės yra įpratę užkandžiauti konjaku su citrina – tai labai bloga idėja. Pirmiausia todėl, kad rūgštus vaisius visiškai užgožia konjako skonį. Antra, jei jums reikia tokio rezultato, kodėl geriate tokį alkoholį?
Ką užkandžiauti prie viskio – produktų sąrašas
Viskis yra kilnus gėrimas, kuriuo galite mėgautis ne tik Naujųjų metų išvakarėse, bet ir per bet kurią kitą šventę. Kad visapusiškai mėgautumėtės nuostabia stebuklingojo eliksyro puokšte ir nesigailėtumėte jo įsigiję, derinkite jį su šiais produktais:
- jūros gėrybėmis ir grybais;
- lengvai sūdyta žuvis;
- mėsos kepsniai arba kumpis;
- sūris.
Prie viskio tinka ir vaisiai, bet ne rūgštūs, todėl nepirkite mandarinų, apelsinų ir citrinų. Geriausia tokį alkoholį užkandžiauti kriaušėmis, vynuogėmis ir obuoliais.
Ko negalima užkandžiauti degtine ir kitais alkoholiniais gėrimais – sąrašas
Yra keletas produktų, kuriais geriau neužkandžiauti jokio alkoholio. Draudžiamų skanėstų sąraše yra:
- kreminiai pyragaičiai – organizmas juos suvirškins pirmas ir nespės neutralizuoti alkoholių;
- Šokoladas – kartu su alkoholiu neigiamai veikia kasą;
- švieži pomidorai – rūgštys kartu su alkoholiu sukelia pilvo pūtimą ar virškinimo sutrikimus;
- riebi mėsa – padidina kepenų ir kasos apkrovą.
Beje, nepaisant visuotinai paplitusios klaidingos nuomonės, užkandžiauti degtine su marinuotais agurkais griežtai draudžiama. Rauginti agurkai kartu su alkoholiu suteikia papildomą krūvį organizmui, dėl to žmogų kamuoja skrandžio skausmai ir stipri pagirios.