Daugelis ukrainiečių mėgsta virtus kukurūzus, tačiau ne visi žino, kaip juos reikia virti.
Kaip ilgai virti kukurūzus ir ką dėti į puodą / koliažas , nuotr. depositphotos.com
Kad kukurūzai išeitų skanūs, reikia nusipirkti tinkamą gūžę. Atsižvelkite į tai, kad grūdai turėtų glaudžiai priglusti vienas prie kito, liečiant būti minkšti, bet elastingi. Pieno baltumo arba šviesiai geltoni grūdai, taip pat žali ir tankūs lapai – gero produkto požymis. pasakys, kiek reikia virti jaunų kukurūzų puode.
Kaip virti jaunus kukurūzus ir ką dėti į vandenį
Prieš verdant kukurūzus, juos reikia kruopščiai nuvalyti – pašalinti lapus ir plaukelius, lapus palikti, o plaukelius išmesti. Paimkite didelį puodą ar dubenį, ant dugno išdėliokite nuplautus lapus. Ant lapų sudėkite nuplautas varpas (geriausia, kad jos būtų vienodo dydžio – taip jos išvirs vienu metu), uždenkite jas likusiais lapais.
Užvirinkite vandenį virdulyje ir užplikykite ant kukurūzų statų verdantį vandenį. Jei nesate tikri dėl kukurūzų burbuolės kokybės, prisiminkite, ką reikia įdėti į kukurūzus verdant, kad produktas būtų 100 % minkštas. Jums užteks paprastos valgomosios sodos – tiesiog ant peilio ar šaukštelio galiuko. Soda suminkštins net ir seniausią varpą, jei jums nepasisekė tokios nusipirkti.
Pastatykite puodą ant viryklės ir įjunkite kaitrą. Nuo tos akimirkos, kai vanduo užvirs, nustatykite laiką, kiek laiko reikės virti kukurūzus. Jaunai varpai užteks 20-25 minučių, o senai – mažiausiai 2 valandų. Baigiant virti nuimkite dangtį ir paragaukite kukurūzų – jei grūdai minkšti ir sultingi, produktas paruoštas. Išjunkite ugnį, nuleiskite vandenį ir puodą uždenkite dangčiu, ant viršaus uždengę rankšluosčiu. Šis 10-15 minučių garinimo būdas padės grūdams tapti dar minkštesniems ir sultingesniems.
Patiekdami kukurūzus į stalą, kiekvieną jų galite įtrinti sviestu ir pagal skonį pasūdyti.