Kiaušinio lukštas „išskris” savaime: ką dėti į vandenį verdant kiaušinius

Papasakosime, kiek laiko virti kiaušinius ir ką, išskyrus druską, dėti į vandenį, kad juos būtų galima lengvai nulupti.

Kaip lengvai išvirti ir nulupti kiaušinius – lifehacks / koliažas , depositphotos.com nuotr.

Net jei prieš dėdami kiaušinius į puodą juos nuplaunate, užpilate šaltu vandeniu, užverdate laikmačiu, tada vėl užpilate šaltu vandeniu, vis tiek lukštas gali prastai atsiskirti nuo baltymo. išsiaiškino, kaip lengva nulupti kiaušinius bet kokiomis sąlygomis.

Kodėl kiaušiniai blogai lupasi – ne banalios priežastys

Kiekviena namų šeimininkė gali pastebėti, kad kiaušiniai blogai lupasi, jei po virimo pamiršta juos perlieti šaltu vandeniu. Tačiau pasirodo, kad tai lemia ne tik temperatūra, bet ir daug daugiau veiksnių:

  • Per šviežias produktas – kiekvienas kiaušinis po lukštu turi oro kamerą, kuri 1-2 savaites laikytuose kiaušiniuose išsiplečia, kai baltymas išdžiūsta. Šviežesniuose produktuose taip neatsitinka, todėl lukštus sunkiau atskirti.
  • Netinkama vandens temperatūra – Jei kiaušinius dedate į šaltą vandenį, kiaušinio baltymas susigeria ir prilimpa prie lukšto, kuris atlieka apsauginę funkciją. Todėl prieš verdant ir kiaušinius, ir vandenį reikia pašildyti iki kambario temperatūros.
  • Aukšta kiaušinių temperatūra – Prieš nulupant kiaušinį būtina jį atvėsinti, nes kitaip prie baltymo prilipęs lukštas pradės dalimis „kristi” arba net „tyčia” fiksuotis.
  • Kiaušinių laikymas šaltai – Jei kiaušinius laikote apatinėje šaldytuvo lentynoje arba šaldiklyje, itin žema temperatūra skatina baltymų užšalimą ir denatūravimą. Tuomet produktas prastai lupasi, kad ir kaip jį ruoštumėte.

Naudinga gyvenimo gudrybė – Kad suprastumėte, kaip greitai nulupti kietai virtus kiaušinius, pabandykite pradėti procesą nuo bukesnio produkto galo. Ten yra oro kamera – valyti bus lengviau nei tai darant nuo smailiojo galo (šiuo atveju kartu su kiaušinio baltymu pašalinkite ir lukštą).

Kaip išvirti kiaušinius, kad juos būtų galima lengvai nulupti – Lifehack

Patyrusios šeimininkės papasakojo, kaip teisingai išvirti kiaušinius ir ką įpilti į vandenį, kad lukštas „nusiluptų” savaime. Paaiškėjo, kad druska ne visada padeda – geriau naudoti valgomąją sodą:

  • Kiaušinius prieš tai išimkite iš šaldytuvo;
  • pašildykite juos ir vandenį iki kambario temperatūros;
  • įberkite 0,5 šaukštelio geriamosios sodos;
  • šiek tiek suplakite kiaušinius, panardinkite į vandenį, užvirinkite.

Įsitikinkite, kad vanduo dengia kiaušinius dviem pirštais ir nėra per karštas – kitaip produktas dėl aukštos temperatūros arba skysčio trūkumo sutrūkinės.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Kauno rajono Eigirgalos darželis