Nuo to, kaip paruošite maltinukus, priklauso galutinis rezultatas ir mėsos patiekalo skonis.
Prieš kepant kotletus svarbu tinkamai paruošti maltą mėsą / koliažas , nuotr. depositphotos.com
Įdarą kotletams galima nusipirkti jau paruoštą, tačiau geriau jį pasigaminti patiems. Patyrusios šeimininkės sako, kad mentė, kostretas, pashaina, pokromka – geriausios dalys kotletams, svarbu laikytis proporcijų ir imti 50 proc. jautienos ir 50 proc. kiaulienos (pirmoji suteikia skonio, o antroji – sultingumo). Sužinokite, ką dėti į kotletams skirtą maltą mėsą, kad gautumėte puikų patiekalą.
Ką dėti į kotletams skirtą maltą mėsą, kad ji būtų sultinga
Klasikinis maltos mėsos paruošimo būdas nėra įmanomas be duonosTačiau ji turi būti balta – juoda ar pilka neverta. Tinka ir duonelė ar bandelė, bet joms reikia leisti pastovėti. Nedėkite džiūvėsėlių – tai turi būti duona. Kodėl? Mažai kas žino, kad į kotletams skirtą maltą mėsą pridėjus džiūvėsėlių, gaunamas lipnus gumulas, išmirkęs vandenyje. Tačiau pasenusi duona taps „puri”, tarsi kempinė, ir šias savybes perduos kotletui – jis bus toks pat orus, purus ir minkštas.
Antrasis svarbus ingredientas svogūnai. Kai kurios šeimininkės mano, kad jo neverta dėti bent jau dėl ilgo poskonio ir kvapo. Be šių dviejų problemų, yra ir kitų – svogūnų sultys išteka ir sudega keptuvėje, be to, kotletui prideda kietumo. Jei galite kotletus gaminti be svogūnų, geriau taip ir darykite, bet jei tai neįmanoma, atminkite, kad į paruoštą arba pačių pagamintą maltą mėsą kotletams geriau dėti iki aukso spalvos pakepintus svogūnus (terminis apdorojimas išlygina minėtas problemas).
Kiaušiniai Kiaušinių į maltinukus dėti visai neverta, iš tiesų tai gana dažna klaida. Be to, juose yra baltymų, kurie kepant suspaudžia mėsos skaidulas, todėl kotletas tampa kietas.
Ką dėti į maltinukus, kad pagerėtų jų skonis, būtina prieskoniai:
- malta jautiena: raudonieji, juodieji, kvapieji pipirai, čiobreliai, šalavijai, petražolės, bazilikai, čiobreliai.
- malta kiauliena: raudonieji, juodieji, kvapieji pipirai, lauro lapai, kmynai, kalendra, muskatas, kadagys, čiobreliai.
- Vištienos arba kalakutienos faršas: svogūnai, raudonieji pipirai, juodieji pipirai, karis, čiobreliai, ciberžolė, ožragė.
Kita svarbi taisyklė – kotletus kepkite tik svieste arba ghi. Kaip alternatyvą galite naudoti bet kokius gyvūninės kilmės riebalus, tačiau geriau atsisakyti augalinių analogų, nes kitaip kotletų skonis nebus toks pat.