Sunku pasigaminti skaidrų, sodrų ir skanų sultinį, jei nežinote pagrindinės paslapties.
Kaip tinkamai paruošti mėsą – patarimai / nuotrauka depositphotos.com
Ukrainiečių šeimininkės dažnai verda barščius arba sriubas ant mėsos sultinio. Žinoma, kiekviena turi savo unikalų idealų receptą. Tačiau daugelis šeimininkių nežino, kokiame vandenyje virti mėsą, kad ji būtų skani.
Į kokį vandenį dėti mėsą sultiniui gaminti
Išvirti sultinį gali būti ne pati lengviausia užduotis. Sultinio konsistencija ir spalva, taip pat mėsos skonis labai priklauso nuo vandens, tiksliau, nuo jo temperatūros. Sužinokime, kaip tinkamai išvirti mėsą.
Jei jūsų tikslas – išvirti paprastą sultinį, virimo pradžioje mėsą geriausia dėti į šaltą vandenį. Tada ilgai verdant mėsa gerai išvirs, o sultinys bus sotus ir skanus.
Į kokį vandenį dėti mėsą sriubai
Sultinio, kaip pagrindo sriubai, virimas turi savų nisų, įskaitant patiekalams naudojamo vandens temperatūrą. Šiuo atveju šaltas vanduo netinka. Taigi, kokiame vandenyje virti mėsą sriubai?
Geriausia mėsą dėti į vos verdantį vandenį. Taip gausite lengvą virimą, kuris puikiai tinka patiekalui.
Beje, jei nežinote, į kokį vandenį dėti mėsą, kad ji būtų minkšta, būtent šiltame vandenyje ji išliks sultinga ir niekada nebus kieta.
Ar galima virti šaldytą mėsą
Daugelis šeimininkių laiko mėsą užšaldytą, kad ji kuo ilgiau išliktų tinkama vartoti. Prieš gaminant mėsą rekomenduojama ją atitirpinti.
Praleidus šį etapą, sultinys bus beskonis, o sriuba bus panaši tik į karštą vandenį su prieskonių ir daržovių skoniu. Be to, šaldytą mėsą teks virti ilgiau, o dėl ilgo apdorojimo ji praras naudingąsias savybes ir skonį.
Anksčiau rašė, kaip paruošti pomidorų sultis žiemai.