Tikriausiai esate užsiplikę arbatos ir išspaudę maišelį iki paskutinio lašo. Bet turėjote tai padaryti! Išsiaiškinkime, ar tikrai įmanoma išspausti arbatos maišelį.
Kaip teisingai naudoti arbatos maišelį / nuotr. depositphotos.com
Arbatos maišelis – neabejotinai puikus išradimas. Arbatą maišeliuose patogu pasiimti į kelionę, iškylą ar tiesiog užsiplikyti namuose. Anksčiau papasakojo, ar galima gerti karštą arbatą su medumi, o dabar suprasime, kaip teisingai naudoti arbatos maišelį.
Kaip teisingai naudoti arbatos maišelį – patarimai
Daugelis žmonių arbatos maišelį pažodžiui pamerkia į verdantį vandenį ir atgal. Tačiau šis veiksmas neduos jokios naudos. Geriau tiesiog leisti arbatos maišeliui pamirkti apie tris minutes. Arbatos lapelis išbrinks, atsivers ir atiduos visą savo skonį bei aromatą.
Kai arbata užvirs, turėtumėte išimti maišelį ir padėti jį ant lėkštutės arba specialaus stovo – jei esate estetas arba dirbate restorane. Tačiau namuose pakanka jį tiesiog išmesti. Tiesą sakant, čia yra atsakymas į kitą svarbų klausimą, ar būtina išimti arbatos maišelį. Taip, neabejotinai. Ilgas arbatos užpylimas nepagerins jos skonio.
Speciali lėkštutė – geriausia vieta įdėti arbatos maišelį / nuotr. depositphotos.com
SVARBU: Vidutiniškai arbatos maišeliai užverdami maždaug per tris minutes. Tačiau ant pakelio geriau perskaityti, kiek laiko laikyti arbatos maišelį, nes skirtingų rūšių ir veislių arbatai reikia skirtingo užplikymo laiko.
Naudingas patarimas: rinkitės didesnius arbatos maišelius arba piramides, nes jie geriau išsiskleis ir užvirins arbatos lapelius. Taip pat pirmenybę turėtumėte teikti nailoniniams arba šilkiniams arbatos maišeliams. Patikėkite, tokiuose maišeliuose arbatos skonis daug geresnis nei popierinėje pakuotėje.
Ar galite išspausti arbatos maišelį – sužinokime paslaptį
Galite, bet neprivalote. Faktas tas, kad arbatoje verdant susidaro daug taninų. Bet kokiu atveju jie patenka į gėrimą, o kai jį išspaudžiate, į savo puodelį išspaudžiate tikrą šios ne pačios naudingiausios organinės medžiagos koncentratą.
Be to, išspaudus į vandenį pateks per daug taninų, dėl to gėrimas taps kartus – štai kodėl nereikėtų spausti arbatos maišelio į puodelį.