Kiekviena kavos rūšis turi savų privalumų ir trūkumų, todėl jums tereikia pasirinkti, kuri yra priimtinesnė.
Kava turi nuostabų aromatą ir skonį / nuotr.
Kava jau seniai yra pelniusi daugybę gerbėjų dėl savo turtingo skonio, energizuojančio ir šildančio poveikio. Vis dėlto skirtingos kavos rūšys šią bendruomenę skirsto į daugybę grupių, kurių kiekviena gina savo mėgstamiausius gėrimus.
Kas geriau – malta kava ar tirpi kava
Tirpi kava mėgstama dėl patogaus naudojimo. Jos nereikia malti ir ji visada paruošta greitam vartojimui – tereikia aromatingą mišinį užpilti karštu vandeniu. Taip sutaupoma laiko ir pastangų.
Be to, jo galiojimo laikas ilgesnis, nes jis lėčiau praranda savo savybes.
Tuo pat metu malta kava yra absoliutus nugalėtojas, kai kalbama apie skonį ir šviežumą, nes nenaudojami jokie konservantai ar kiti priedai. Be to, skirtingos kavos pupelių rūšys ir skrudinimas leidžia gurmanams mėgautis visais įmanomais skoniais.
Nereikėtų pamiršti ir meditacinio komponento. Kavos pupelių ruošimo procesas gali tapti atpalaiduojančiu ir raminančiu patyrimu, kurio metu visas pasaulis nustoja egzistuoti.
Kas žalingiau – natūrali ar tirpi kava
Pradėkime nuo to, kokia kava yra kenksmingiausia. Tradiciškai vyrauja nuomonė, kad tai tirpioji. Norint pagerinti jos skonį ir laikymą, į jos sudėtį gali būti dedama įvairių konservantų. Kai kurie iš jų, ypač jei gėrimas yra pigus, gali būti net kenksmingi sveikatai.
Atskirai verta atkreipti dėmesį į dirbtines kvapiąsias medžiagas ir net dažiklius. Kartais tirpios kavos gamyboje susidaro nuodinga medžiaga – akrilamidas. Ji susidaro apdorojant aukštoje temperatūroje. Akrilamidas laikomas potencialiai kancerogenine medžiaga.
Be to, tirpioje kavoje yra mažiau antioksidantų ir kitų maistinių medžiagų.
Taigi kokia kava yra nekenksmingiausia? Teisingai, labiausiai paplitusi – malta kava, į kurią po virimo nededama cukraus, grietinėlės ar sirupų. Joje yra minimalus kalorijų skaičius, tačiau išlieka visi šio aromatingo gėrimo privalumai.
Pupelių kavoje yra daug antioksidantų, B grupės vitaminų, kalio, magnio ir kai kurių kitų mikroelementų. Vienintelis jos trūkumas – didelis kofeino kiekis, kuris gali netikti kiekvieno žmogaus sveikatos būklei. Tokiu atveju natūralią kavą verta derinti su subalansuota mityba ir neviršyti leistinų dozių.
Dabar, žinodami visus nisus, suprantate, kokios kavos nereikėtų pirkti net su didele nuolaida, jei norite gauti kokybišką produktą ir mėgautis jo skoniu.
Anksčiau pasakojo, kaip pasirinkti kavos pupeles, kad išgautumėte norimą skonį.