Daržovė išvirs maždaug per 30-40 minučių ir, jei nežinote visų subtilybių, suminkštės ir praras spalvą.
Svarbu žinoti, kaip išsaugoti burokėlių spalvą, kad rezultatas būtų geriausias / nuotr. depositphotos.com
Salotų skonis visiškai priklauso nuo produktų kokybės. Todėl svarbu žinoti, kaip virti burokėlius, kad jie neprarastų spalvos ir nepakeistų konsistencijos.
Kaip virti burokėlius – instrukcijos žingsnis po žingsnio
Pirmiausia burokėlius kruopščiai nuplaukite po tekančiu vandeniu. Nenulupkite žievės, kad verdant neišsiskirtų sultys.
Sudėkite burokėlius į puodą ir užpilkite tiek vandens, kad apsemtų burokėlius. Skoniui pagerinti galite įberti šiek tiek druskos. Pastatykite puodą ant vidutinės ugnies ir užvirinkite vandenį. Tada sumažinkite ugnį iki silpnos ir puodą uždenkite dangčiu.
Burokėlius virkite apie 40 minučių. Virimo laikas priklauso nuo burokėlių dydžio ir veislės, todėl patikrinkite, ar burokėliai išvirę. Baigiantis virimo laikui, nukelkite nuo ugnies ir nusausinkite.
Dabar atskirai aptarkite, kaip išvirti burokėlius, kad jie būtų minkšti, bet kartu neprarastų spalvos.
Kaip išvirti burokėlius, kad jie nebūtų vandeningi
Pirmiausia svarbu teisingai pasirinkti. Vaisiai turėtų būti vidutinio dydžio, lygia odele ir be pažeidimų. Kruopščiai nuplaukite jį po tekančiu vandeniu, bet nenupjaukite šaknų ir uodegų, kad išsaugotumėte daržovės vientisumą. Kaip virti burokėlius puode? Pasirinkite puodą su grublėtu dugnu ir įpilkite tiek vandens, kad jis visiškai apsemtų burokėlius.
Nedaugelis žino, ko reikia dėti į vandenį verdant burokėlius. Padės nedidelis kiekis acto arba citrinos sulčių. Dėl skonio taip pat verta įberti druskos.
Daržoves virkite apie 30-40 minučių. Praėjus šiam laikui patikrinkite burokėlių paruošimą peiliu – daržovė turi tapti minkšta, bet ne „šlapia”. Po to užtenka ją atvėsinti ir galima pradėti gaminti.
Anksčiau pasakojo, kaip virti koldūnus.