Paprasta gudrybė, kaip iškepti glazūruotus kiaušinius su traškiais kraštais, minkštais baltymais ir skystu tryniu.
Tobula kiaušinienė ant keptuvės – vandens lifliakas / koliažas , nuotr. depositphotos.com
Daugelis žmonių pusryčiams ruošia kiaušinienę: įmuša kiaušinius į keptuvę, palaukia, kol sustings – ir viskas paruošta. Tačiau kartais skubėdami neturite laiko „budėti”, ir patiekalas pasirodo esąs arba su pusiau prisvilusiu baltymu, arba trynys jau susivėlęs. Kad taip nenutiktų, patyrusios šeimininkės prieš kepdamos kiaušinius (arba proceso metu) įpila šiek tiek vandens.
Kaip kepti kiaušinius su vandeniu
Štai ką jums reikia daryti ir kaip veikia ši gudrybė:
- Įkaitinkite keptuvę su aliejumi, įmuškite kiaušinius ir leiskite baltymams „sustingti” (jie turėtų pradėti varvėti);
- ant keptuvės krašto įpilkite šiek tiek vandens ir uždenkite dangčiu.
Taip kiaušiniai bus ne kepti, o virti garuose.
Yra ir antras būdas kepti kiaušinius su vandeniu – į keptuvę reikia įpilti vandens ir palaukti, kol užvirs, tada įmušti kiaušinius, uždengti keptuvę dangčiu ir kepti ant silpnos ugnies. Beje, šiam kepimo būdui (be aliejaus) pritaria ir mitybos specialistai.
Kai ant trynio atsiranda baltos spalvos plėvelė – glazūra paruošta.
Anksčiau papasakojome, kaip virti bulves striukėje – šaltame arba karštame vandenyje.