Paprasta valgomoji soda gali sumažinti vyno rūgštingumą ir dar daugiau.
Kaip pašalinti rūgštį iš vyno su soda? / nuotrauka depositphotos.com
Pasitaiko, kad pasirinkus nepažįstamo prekės ženklo vyną, ne visada pavyksta atspėti, koks bus jo skonis – ar ne per rūgštus? O jei gėrimas galiausiai jus nuliūdino, tikrai nepakenks sužinoti, kaip iš vyno pašalinti rūgštį.
Nereikėtų atsisakyti šio gėrimo, nes toks paprastas metodas, pavyzdžiui, į vyną įpilti sodos, visai gali išgelbėti sitiją.
Ką daryti, jei rūgštus vynas
Ne visi žino, kad įprasta valgomoji soda gali gerokai sumažinti vyno rūgštingumą.
Ekspertų teigimu, daugelis vyno gamintojų šį metodą naudoja jau seniai. Kai gėrimas yra labai rūgštus, jie įdeda nedidelį kiekį valgomosios sodos – vos ketvirtadalį arbatinio šaukštelio vienam litrui vyno.
Niekada nepersistenkite, nes didesnis sodos kiekis gali galutinai sugadinti gėrimo skonį.
Vyno su soda bandymas / nuotr. depositphotos.com
Kodėl į vyną reikia dėti sodos
Jei svarstote, kaip atskirti tikrą vyną nuo netikro, jums taip pat gali padėti soda. Ji ne tik gali neutralizuoti vyno rūgštingumą, bet ir dažnai naudojama vyno kokybei patikrinti.
Norėdami paeksperimentuoti, į švarią stiklinę įpilkite nedidelį kiekį vyno ir į jį įberkite arbatinį šaukštelį valgomosios sodos. Jei gėrimo spalva nepasikeičia, vadinasi, jis yra netikras. Natūralus vynas, įpylus sodos, tampa mėlynas.
Anksčiau rašė, kaip atsikratyti maistinių kandžių kruopose.