Visas kalnas kotletų iš 300 g maltos mėsos: reikia pridėti vieną produktą

Galite pagaminti daug kotletų visai šeimai, net jei turite labai mažai maltos mėsos.

Kaip pasigaminti daugiau kotletų iš maltos mėsos – paslaptys ir receptas / koliažas , nuotr. depositphotos.com

Kiekviena šeimininkė nori skaniai pamaitinti savo šeimą, tačiau ne visada pavyksta nusipirkti reikiamą kiekį produktų. Kita vertus, kartais nuvilia užmaršumas – šaldytuve pagrindinio ingrediento yra mažiau nei reikia. papasakos, kaip padidinti maltos mėsos kiekį ir pagaminti daug kotletų.

Ką dėti į kotletus, kad jie būtų pūstesni – variantai

Yra keletas produktų, kurių galima dėti į kotletus, net jei jų yra labai mažai. Jie padidins žalio mėsos gaminio masę ir leis pagaminti daug daugiau kotletų, nei jei gamintumėte be papildomų ingredientų. Taigi nepamirškite, ko dėti į kotletus masei.

Ryžiai arba bulvės

Norėdami greitai padidinti žalios maltos mėsos masę, galite į ją sutarkuoti 2-3 bulvių gumbus. Tie, kurie nenori naudoti bulvių, turi alternatyvą – virtus ryžius. Pusę puodelio ar puodelį ryžių reikia išvirti, atvėsinti ir tik tada sudėti į žalią faršą. Kai kurios šeimininkės pasakys, kad tai jau nebe kotletai iš vištienos faršo ar kitokie, o mėsos kukuliai. Gal ir taip, tačiau nuo to jie netapo mažiau skanūs.

Avižiniai dribsniai

Dar vienas biudžetinis variantas, kurį naudoja daugelis šeimininkių – niekas niekada nenutuokia, kad kotletuose mažai mėsos. Papasakosime, kaip pasigaminti tokius vištienos kotletukus (būtent vištienos maltinukai geriausiai dera su avižiniais dribsniais). Jums reikės:

  • 300 g maltos mėsos;
  • 1 puodelis avižinių dribsnių;
  • 1 svogūnas;
  • 2-3 česnako skiltelės;
  • 1 valgomasis šaukštas manų kruopų;
  • 1 kiaušinis.

Avižinius dribsnius sudėkite į lėkštę, užpilkite verdančiu vandeniu ir uždenkite dangčiu, palaukite 10 minučių, kol dribsniai išbrinks. Laukdami susmulkinkite svogūną ir sutarkuokite česnaką. Sudėkite avižinius dribsnius, svogūną, česnaką, taip pat įmuškite 1 kiaušinį ir supilkite 1 valgomąjį šaukštą manų kruopų. Toks paprastas būdas greitai padidins žalių maltinių masę 2 kartus. Papildomai, jei norite, galite įdėti tarkuoto sūrio, tačiau nesunkiai apsieisite ir be jo. Iš gautos maltos mėsos suformuokite kotletus ir kepkite juos iš abiejų pusių, kol bus paruošti, ant keptuvės, pateptos augaliniu aliejumi.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Kauno rajono Eigirgalos darželis