Papasakosime, ar galima valgyti kepenis, jei jos yra karčios, ir kaip atsikratyti tokios problemos.
Kokios kepenys nėra karčios ir ką daryti, jei nusipirkote „ne tas” – patarimai / depositphotos.com nuotr.
Norėdami pasigaminti tobulas kepenėles, turite paruošti šį subproduktą. Viena iš dažniausiai pasitaikančių problemų – kartumas. Nieko paslaptingo – kepenys tampa karčios, jei ant jų patenka tulžies arba jei nuo jų nevisiškai pašalinta plėvelė, venos ir kraujagyslės.
Anksčiau pasakojome, kaip paruošti vištienos kepenėlių paštetą.
Kaip iš vištienos ar kiaulienos kepenėlių pašalinti kartumą
Kad kepenys nebūtų karčios ir minkštos, yra keletas puikių galimybių. Galite pasirinkti tokį, kuris jums patiks:
- Pirmiausia kepenis reikia supjaustyti į kelis gabalėlius, pamirkyti piene bent 30 minučių.
- Subproduktą suberkite į sodą, palikite valandai ir gerai nuplaukite – taip jis suminkštės.
- Suvyniokite kepenis į maistinę plėvelę ir lengvai suplakite plaktuvu.
- Prieš kepant apie 15 minučių virkite jas pasūdytame vandenyje.
Jei nenorite būti įmantrūs, prieš gamindami visada galite kepenis valandai pamirkyti šaltame vandenyje arba išvirti verdančiame vandenyje ir palikti kelioms minutėms.
Kaip iš virtų kepenų pašalinti kartumą
Jei paruoštas produktas vis dar kartus, neskubėkite jo išmesti. Norėdami neutralizuoti nemalonų skonį, kepenėles galite troškinti šiek tiek ilgiau, pridėję grietinėlės arba grietinės. Padažas įmirkys kepenėles, o švelnus kreminis skonis įprastą produktą pavers švelniu patiekalu.