Kaip galima ilgai išsaugoti duoną nesibaiminant, kad ji „prapuls” – labai paprasta gyvenimo gudrybė.
Kaip ilgiau išlaikyti duoną / koliažas , nuotr. depositphotos.com
Kur geriausia laikyti duoną, kad ji nepradėtų pelyti? Vieni pataria tam naudoti duonkepę, ir tik medinę, kiti kepinius deda į šaldytuvą. Tačiau net ir tai ilgai nepadeda. Tačiau yra būdas, kaip gerokai prailginti gaminio galiojimo laiką – iki kelių mėnesių.
Kaip ilgiau išlaikyti duoną – paprasta gudrybė
Geriausiai žinomi duonos laikymo būdai yra maišeliai, sandarūs indai, duoninės ir šaldytuvai. Pastarasis variantas leidžia prailginti produkto šviežumą, ypač karštu oru, tačiau net ir jame duona po 3-5 dienų pradeda pelyti.
Tačiau jos galiojimo laiką galima pailginti – tam duona suvyniojama į maišelį arba foliją (galite palikti parduotuvės pakuotę) ir įdėkite į šaldiklįkur jis gali išbūti kelis mėnesius. Taip pat galite laikyti ir kepinius, pavyzdžiui, sausainius ir pyragaičius, tačiau pastaruosius prieš tai reikia suvynioti į kelis sluoksnius maistinės plėvelės.
Atšildyti duoną geriausia kambario temperatūroje. Jei reikia labai greitai atitirpinti, galite naudoti orkaitę, tačiau bandelėms ir sausainiams šios galimybės geriau nenaudoti.