Kad kiaušinius būtų lengva nulupti nuo lukšto, virdami į vandenį įpilkite slapto ingrediento.
Kiek laiko virti kietai ir minkštai virtus kiaušinius / koliažas, depositphotos.com nuotr.
Išvirti kiaušinius gali būti ne taip paprasta – tada įtrūksta lukštas, tada perkepa trynys. Dažnai pasitaiko, kad išvirę jie būna labai prastai nuvalyti ir visai neestetiškai atrodo. Anksčiau pasakojome, kaip tinkamai kepti kiaušinius, o dabar patarsime, kaip juos išvirti.
Svarbiausia, ką reikia prisiminti prieš verdant kiaušinius, – švieži kiaušiniai valomi blogiau. Todėl, norėdami lengvai pašalinti lukštus, leiskite produktams porą savaičių pastovėti šaldytuve.
Kaip išvirti kiaušinius, kad jie nesprogtų
Mažai žinomais patarimais, kaip išvirti minkštai ir kietai virtus kiaušinius, savo interneto svetainėje pasidalijo virtuvės šefas Eugenijus Klopotenka.
Kad išvirusius kiaušinius būtų lengva nulupti, o trynys išliktų minkštas, yra keletas gudrybių.
- Įdėkite kiaušinius į šaltame vandenyjene karštą vandenį. Jei nėra temperatūros skirtumo, kriauklė nesprogs.
- Užvirinkite vandenį ant didelės ugnies.
- Į puodą įpilkite geriamoji soda – 0,5 arbatinio šaukštelio 3 kiaušiniams. Taip juos bus lengviau nulupti.
- Kai užvirs, išjunkite ugnį. Kiaušinių neišvirkite, bet palikite juos baigti virti karštame vandenyje – 5 min. minkštai išvirti, 10-12 min. kietai išvirti.
Šis mažai žinomas būdas leis pasiekti tobulą trynio konsistenciją.
Prieš lupdami kiaušinius įdėkite juos į šaltą vandenį ir leiskite atvėsti.
Kiek laiko virti skirtingos konsistencijos kiaušinius
Kiaušinius taip pat galite paruošti tradiciniu būdu – virdami juos puode.
Kiek laiko virti kiaušinius – priklauso nuo norimos konsistencijos. Laikas skaičiuojamas užvirus vandeniui. Po 4-5 minučių turėsite minkštai virtus kiaušinius. Po 7-8 minučių – kiaušiniai su išvirusiu tryniu ir minkštu, skystu tryniu. Jei juos virsite 9-10 minučių, trynys bus visiškai kietas ir blyškus.