Barščiai bus sodriai raudonos spalvos, jei laikysitės kelių močiutės gudrybių.
Kaip virti raudonuosius barščius su burokėliais / koliažas , nuotr. depositphotos.com
Sunku rasti ukrainietį, kuris nemėgtų raudonųjų barščių – nacionalinio patiekalo receptas yra kiekvienoje šeimoje. Tačiau ne visada sriubos spalva būna apetitiška. Kai barščiai tampa rožinės ar oranžinės spalvos, valgyti jų tikrai nesinori.
Mes sugalvojome, kaip neįdedant daug pastangų padaryti barščius ryškiai raudonus ir tikrai apetitiškus.
Kaip pasigaminti raudonus barščius su actu
Dažniausia priežastis, kodėl barščiai nebūna raudoni, yra ilgas burokėlių virimas. Verdant daržovė pamažu tampa blyški, kaip ir visas patiekalas. Todėl burokėliai į puodą dedami pačioje virimo pabaigoje.
Norint išsaugoti sodrų burokėlių skonį, reikia rūgšties. Todėl prieš kepdami keptuvėje apšlakstykite daržoves actu. Toks priedas ne tik suteiks barščiams sodrią raudoną spalvą, bet ir malonią rūgštelę.
Actą galima pakeisti citrinos sultimis. Vienam 3 litrų talpos puodui imkite šaukštelį sulčių.
Kaip pasigaminti raudonuosius barščius be acto
Yra dar keletas „močiutės” patarimų, ką daryti, kad burokėliai barščiuose išliktų raudoni:
- Įpilkite burokėlių sulčių. Burokėlius perkoškite per sulčiaspaudę ir skystį supilkite į sultinį kartu su padažu.
- Burokėlius virkite atskirai. Daržovę galima virti su lupenomis, kaip ir užpilams, arba nulupti ir įdėti į barščių sultinį kartu su bulvėmis ir morkomis. Burokėlius išvirkite, kol bus paruošti, sutarkuokite stambia tarka ir įberkite į jau išvirtus barščius. Palikite 15 minučių, kad prisitrauktų ir įgautų sodrią bordo spalvą.
- Įpilkite pomidorų pastos. 3 litrams sriubos imkite šaukštą pastos.
- Pasaldinkite kepsnį. Kol daržovės kepa, į keptuvę įberkite 1 arbatinį šaukštelį cukraus.
Nepamirškite, kad kepti į barščius reikia dėti pačioje pabaigoje. Ir pageidautina patiekalo nevirti pakartotinai, kitaip bus prarasta spalva.