Ką daryti, jei maistas prilimpa prie keptuvės: viena gyvenimo gudrybė išsprendžia šią problemą visam laikui

Šią problemą gali lemti kelios priežastys.

sužinojo, ką daryti, jei viskas prilimpa prie keptuvės / koliažas, depositphotos.com nuotr., screenshot

Problema, kai maistas prilimpa prie nepridegančių keptuvių ir ne tik, gali tapti tikru iššūkiu virtuvėje.

Kartu išsiaiškinkime, kaip neleisti maistui prilipti prie keptuvės ir kaip prižiūrėti įvairių tipų indus.

Kodėl maistas prilimpa prie keptuvės – priežastys

Jei turite nepridegančią keptuvę, šią problemą gali lemti kelios priežastys:

  • dangos nusidėvėjimas (paviršiuje gali atsirasti įbrėžimų ar įskilimų);
  • netinkama temperatūra (per aukšta arba per žema kepimo temperatūra gali sukelti prikepimą);
  • nepakankamas aliejaus kiekis (kepant kai kuriuos maisto produktus reikia daugiau aliejaus).

Svarbu nustatyti tikslią problemos priežastį, kad būtų galima imtis tinkamų veiksmų.

Viskas prilimpa prie keptuvės – ką daryti

Pirmiausia patikrinkite dangos būklę. Jei ji pažeista, gali būti, kad atėjo laikas pakeisti gaminį. Jei nieko blogo nėra, turėtų padėti tinkamas ir kruopštus valymas. Būtinai naudokite švelnius ploviklius ir kempinėles. Venkite abrazyvinių medžiagų, kurios gali subraižyti dangą.

Suodžius galima valyti taip: ant paviršiaus užberkite porą šaukštų valgomosios sodos ir užpilkite actu, gautą tirpalą palikite 20 minučių ir nuplaukite.

Be to, ekspertai pataria stebėti temperatūrą gaminant maistą. Atkreipkite dėmesį, kad nelimpančios dangos geriausiai „toleruoja” vidutinę arba vidutiniškai aukštą temperatūrą. Niekada neperkaitinkite keptuvės, nes tai gali pažeisti dangą.

Be to, visada naudokite pakankamai aliejaus ir tolygiai paskirstykite jį po visą paviršių.

Ką daryti, kad maistas nepriliptų prie ketaus keptuvės – patarimai

Ketaus keptuvės garsėja ilgaamže „tarnyba” ir kokybišku maisto ruošimu, tačiau joms reikia ypatingos priežiūros:

prieš pirmą kartą naudojant keptuvę būtina ją „pagardinti”: patepkite plonu aliejaus sluoksniu ir vieną valandą kaitinkite keptuvę 180 °C temperatūros orkaitėje;

  • gamindami maistą būtinai naudokite reikiamą aliejaus kiekį;
  • venkite agresyvių ploviklių;
  • plaukite minkšta kempine ir karštu vandeniu.

Suodžius iš tokios keptuvės lengva pašalinti vienu paprastu triuku: įpilkite į keptuvę po vieną valgomąjį šaukštą druskos ir garstyčių, užpilkite verdančiu vandeniu, palaukite 5 minutes ir nuplaukite šepetėliu.

Atminkite: jei maistas prilipo prie keptuvės, svarbu suprasti, kad kiekvienam gaminiui reikia skirtingo požiūrio ir priežiūros. Žinodami pagrindines prilipimo priežastis ir taikydami paprastus patarimus, galite išvengti šių nemalonumų ir be problemų mėgautis skanaus maisto gaminimu.

Priminsime, anksčiau rašė, ar galima kepti ant subraižytos keptuvės.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Kauno rajono Eigirgalos darželis