Visos kiaulienos skerdenos dalys skirstomos į keturias klases. Šios mėsos skonis ir naudingumas taip pat skiriasi. jums pasakys, kuri kiaulienos skerdenos dalis yra geresnė.
Kuri kiaulienos dalis skaniausia / REUTERS nuotr.
Kokia kiaulienos dalis yra sveikiausia? Kuri kiaulienos dalis yra skaniausia? Kurią kiaulienos dalį geriausia troškinti, o kurią kepti? Atsakykime į visus šiuos klausimus.
Kuri kiaulienos skerdenos dalis yra geriausia
Visos kiaulienos skerdenos dalys skirstomos į keturias klases.
Pirmoji kiaulienos klasė yra nugarinė, nugarinė ir kumpis. Tai švelniausios skerdenos dalys, kuriose yra mažiausiai riebalų arba liesos mėsos.
Antroji kiaulienos rūšis – sprandinė ir mentė. Šiose dalyse yra pakankamai riebalų, kad patiekalas būtų minkštas ir sultingas.
Kuri kiaulienos dalis yra nesveikiausia
Trečioji kiaulienos rūšis yra krūtininė dalis ir pilvaplėvė. Šiose dalyse yra labai daug riebalų.
Ketvirtoji kiaulienos rūšis yra galva, nugarinė, blauzdos. Kepti šernieną, odą, sausgysles nėra gera mintis.
Kurią kiaulienos dalį geriausia troškinti
Geriau naudoti nugarinę, nugarinę ir kumpį, t. y. pirmos rūšies kiaulieną. Troškinimui taip pat galima naudoti sprandinę ir mentę.
Kurią kiaulienos dalį geriausia kepti
Kepimui rinkitės kumpį, nugarinę ir sprandinę, jei norite liesesnio ir dietinio patiekalo. Iš krūtininės dalies ir pilvo puikiai pavyks pagaminti riebių kiaulienos sprandinių.
Kuri kiaulienos dalis geriausiai tinka šašlykams
Tikriausiai visi lauko poilsio mėgėjai žino, kad kebabams geriausiai tinka mentė ir sprandinė. Drąsiai jas naudokite – kebabas išeis sultingas.
Šonkauliukus ir krūtininę taip pat galima kepti ant atviros ugnies. Riebalų perteklius išsilydys ir gausite skanią mėsą.
Kuri kiaulienos dalis geriau tinka maltai mėsai?
Maltai mėsai, taip pat kebabams, geriau imti sprandinę arba mentę.