Kokia kiaulienos dalis netinka kebabams: pakenksite savo sveikatai

Atėjus kebabų laikui, verta pagalvoti, ar jie nepakenks organizmui. Mitybos specialistai sutaria, kad šis patiekalas yra sveikas, jei jo nepersivalgysite.

Verta prisiminti, kad šašlykas yra gana „sunkus” patiekalas skrandžiui / nuotrauka depositphotos.com

Mėsa – vienas iš dažniausiai naudojamų produktų įvairiems patiekalams, įskaitant šašlykus, gaminti. Prasidėjus palyginti šiltiems orams kebabų mėgėjai jau pradėjo aktyviai jį ruošti. papasakos, kaip dažnai galima valgyti kebabą.

Anksčiau rašė, kaip kepti kebabą orkaitėje.

Kas neturėtų valgyti kebabų

Dietos besilaikantys žmonės neturėtų valgyti daug kebabų. Didelė mėsos porcija jų organizmui sukels stresą. Taip pat šašlykų turėtų vengti žmonės, sergantys podagra, virškinimo sistemos ligomis, širdies ir kraujagyslių ligomis. Jei jums neaišku, ar galite šašlykų sergant hipertenzija, atminkite – labai ribotais kiekiais.

Jei šašlykas gaminamas iš kiaulienos, daug jo negalima valgyti žmonėms, kurių cholesterolio kiekis padidėjęs.

O ėrienos kebabo neturėtų valgyti žmonės, turintys ligotą skrandį ar žarnyną, nes ši mėsa yra gana sunkiai virškinama.

Be to, mitybos specialistai nerekomenduoja duoti daug šašlykų vaikams iki 8 metų.

Šašlykas – nauda ir žala, vartojimo nisai

Mitybos specialistai reguliariai pasakoja, kas kenkia šašlykams. Jie pažymi, kad ant anglių virta mėsa nereikėtų piktnaudžiauti, kad nepakenktume organizmui. Be to, ekspertai pataria tiems, kurie laikosi dietos iškyloje, pasidėti daržovių. Mat ląsteliena užpildys skrandį ir neleis suvalgyti papildomo kebabo gabalėlio.

Apskritai žmonėms patariama nepersivalgyti kebabo, nes kitaip vietoj malonumo gali atsirasti pykinimas, sunkumas skrandyje ir pilvo pūtimas.

Kartu ekspertai atkreipia dėmesį į tai, kad šašlykai naudingi, jei jie nėra riebūs, tinkamai paruošti ir iš kokybiškos mėsos.

Kaip dažnai galima valgyti šašlyką – skanėsto mėgėjams ant lapelio

Šašlykų iš raudonos mėsos geriau valgyti ne daugiau kaip 100 g per dieną. Dažnas tokio kebabo vartojimas gali išprovokuoti vėžio išsivystymą. Kiaulienos šašlyko taip pat nereikėtų valgyti labai dažnai, o gaminant verta atsiminti, kad kiaulieną reikia kruopščiai apkepti.

Tačiau apskritai mitybos specialistai atkreipia dėmesį į tai, kad gaminant kebabą išsiskiria kancerogeninės medžiagos. Atsižvelgiant į tai, kebabus rekomenduojama valgyti ne dažniau kaip vieną ar du kartus per mėnesį.

Kokia kiaulienos dalis netinka kebabui – patarimai

Jei jūsų laukia iškyla ir jums liepta pirkti mėsos kebabams, rinkdamiesi atkreipkite dėmesį, kad mėsa iš kiaulės nugaros netinkama. Ji yra kietesnė ir turi venų. Dėl tokios mėsos kebabas bus sausas ir kietas.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Kauno rajono Eigirgalos darželis