surinko mažai žinomus faktus apie saulėgrąžų aliejų.
nuotrauka depositphotos.com
Mažai kas susimąsto apie saulėgrąžų aliejaus butelio dizaino ypatumus. Dažnai žmonės jį pila į stiklinį indą su dozatoriumi arba naudoja kaip paprastą butelį.
papasakos, kaip teisingai atidaryti saulėgrąžų aliejų, kad maisto gaminimo procesas būtų lengvesnis.
Teisingas „žiedo” naudojimas
Dauguma žmonių į šiukšlių dėžę išmeta baltą plastikinę dalį, kuri užtikrina sandarumą. Viskas dėl to, kad jie nežino, kam skirtas butelio žiedas. Tikroji jo paskirtis gali jus nustebinti. Supraskime, kaip teisingai jį naudoti.
Taigi, atidarykite aliejaus buteliuką ir nuplėškite baltą „žiedą”. Tada apverskite jį aukštyn kojomis ir įkiškite į kaklelio angą. Pamatysite, kad ši dalis dabar veikia kaip dozatorius. Dėl jos alyvos sąnaudos gerokai sumažės. Štai kam iš tikrųjų skirtas žiedas augaliniame aliejuje.
nuotrauka depositphotos.com
Įpjovos ant kaklo
Dar viena naudinga detalė, apie kurią ne visi žino, yra specialūs lizdai. Iš pradžių gali atrodyti, kad jie reikalingi tam, kad būtų galima labiau dozuoti alyvos suvartojimą, tačiau taip nėra.
Aliejaus gamintojai sugalvojo, kad nupirktą dozatorių galima įstatyti į kaklelį – būtent tam ir skirti augalinio aliejaus butelyje esantys lizdai. Plastikiniai „vyzdžiai” yra tokios formos, kad užfiksuotų dozatorių viršuje. Šis patogus įnagis paprastą aliejaus butelį paverčia patogiu virtuvės įrankiu.
Ką reiškia dangtelio spalva
Supraskime, ką reiškia alyvuogių aliejaus dangtelio spalva. Paprastai tokiu būdu gamintojas nurodo, kokiam naudojimui tinka šios rūšies aliejus. Kepimui geriau rinktis butelį su raudonu dangteliu, o salotų padažui – žalią.
Žinodami šias paprastas taisykles ne tik supaprastinsite maisto gaminimo procesą, bet ir sutaupysite pinigų.