Sužinokite, kiek laiko kopūstai turi būti rauginti ir kuo juos uždengti, kad nesugestų, svetainėje .
Raugintų kopūstų paslaptys: kiek laiko rauginti ir kuo uždengti / nuotr. depositphotos.com
Rauginti kopūstai yra puikus užkandis žiemą. Jis tiks bet kokiam stalui, dėl ko nuo seno yra mėgstamas ukrainiečių. Raugintus kopūstus gana lengva pagaminti, tačiau šeimininkės dažnai daro iš pažiūros nereikšmingas klaidas, kurios viską sugadina.
sužinojo, kiek kopūstų reikia rauginti ir kuo juos uždengti, kad nesugestų.
Ar būtina stipriai susmulkinti kopūstus juos rauginant
Kai kurios šeimininkės mano, kad pakanka kopūstus tiesiog supjaustyti ir užpilti sūrymu, tačiau tai ne visai tiesa. Prieš dedant kopūstus į indą, būtina juos pasūdyti ir susmulkinti rankomis, o tada į juos sudėti morkas.
Čia svarbiausia nepersistengti. Esmė ta, kad jei kopūstus sutraiškysite per daug, rūgdami jie taps per minkšti, o tai reiškia, kad atimsite iš savęs malonumą juos traškinti.
Kiek dienų rauginti kopūstus spaudžiant
Kitas svarbus nisas – raugintų kopūstų trukmė. Jei jie bus laikomi labai ilgai, taps neskanūs, rūgštūs ir per minkšti. Jei procesas bus nutrauktas per anksti, produktas taps žalias ir neskanus.
Paprastai nuo sudėjimo dienos iki patiekimo kopūstams reikia nuo penkių iki septynių dienų. Viskas priklauso nuo kopūstų kiekio, technologijos tikslumo ir laikymo sąlygų.
Kiek kartų per dieną turėtumėte rauginti kopūstus
Nereikėtų pamiršti, kad net rauginant kopūstus reikia juos perkošti. Tai daryti reikia itin atsargiai, nes galima netyčia sustabdyti rūgimo procesą. Kad išvengtumėte nemalonumų ir galiausiai gautumėte skanų kopūstą, pradurkite skirtuką, nesiekdami 1/10 iki dugno.
Jei kopūstų iki 5 kg, galite pradurti kartą per dieną. Jei nuspręsite rauginti daugiau, teks pradurti du kartus per dieną.
Kuo dengti raugintus kopūstus
Kitas svarbus nisas rauginant kopūstus – kuo juos dengti. Čia viskas paprasta. Rauginti skirtus kopūstus galite uždengti sterilizuota marle. Be to, tam puikiai tinka švarūs kopūstų lapai, ant kurių reikia uždėti švarią lėkštę. Svoris ant lėkštės dedamas paskutinis, šiam tikslui galima panaudoti stiklainį su vandeniu arba švarų akmenį.
Ar galima uždengti raugintus kopūstus
Daugelis šeimininkių mėgsta žiemai laikyti raugintus kopūstus, tačiau kyla klausimas: „Kaip juos laikyti?”. Raugintus kopūstus galima uždaryti į stiklainius kaip ir kitas daržoves. Šis produktas gerai toleruoja sterilizaciją.
Ne paslaptis, kad pusgaminius gerai laikyti stiklainiuose su metaliniais dangteliais, ne išimtis ir rauginti kopūstai. Jei laikysitės technologijos, kopūstai išliks skanūs ir traškūs net ir po ilgo laikymo.
Beje, anksčiau rašė, kaip rauginti kopūstus traškius ir kokiomis dienomis geriausia tai daryti.