Tapo žinoma, kas yra sveikesnis vynas ar alus

Dažnai žmonės klausia, ką geriau gerti laikantis dietos – vyną ar alų. Kalorijų yra pačiame etilo alkoholyje ir cukruose, dėl kurių gėrimas tampa skanus. Tad kuriame iš jų mažiau kalorijų?

Raudonasis vynas, kaip manoma, naudingas sveikatai nuotr. depositphotos.com

Kas sveikesnis – vynas ar alus – šis ginčas tęsiasi jau seniai ir labiausiai priklauso nuo paties žmogaus pomėgių.

Dažnai žmonės svarsto, ką geriau gerti laikantis dietos – vyną ar alų. Kalorijų yra pačiame etilo alkoholyje ir cukruose, dėl kurių gėrimas tampa skanus. Pusė litro alaus turi 180 kalorijų – 50 % daugiau nei nedidelė taurė vyno. Pakankamai, kad nuolat jį gerdami taptumėte stori. Taigi išvada peršasi savaime – alus labiau kenkia figūrai nei vynas.

Tačiau atsakymas į klausimą, kas labiau kenkia raudonasis vynas ar alus, yra akivaizdesnis. Manoma, kad taurė vyno per dieną padeda atjauninti organizmą ir sumažinti širdies ir kraujagyslių ligų, aukšto kraujospūdžio ir diabeto riziką.

Tačiau vyno mėgėjai turėtų žinoti, kas nutinka išgėrus butelį vyno. Vartojant vyną tokiomis dozėmis padidėja kraujospūdis, išprovokuojami medžiagų apykaitos pokyčiai – riebalų deginimo procesai organizme gali sustoti 6-9 valandoms. Per tą laiką organizmas negali deginti riebalų atsargų, bet yra pasirengęs jas padidinti, nes organizmas visada pirmiausia sudegins alkoholį.

Be to, turėtumėte atsižvelgti į tai, kad po butelio vyno gali pasireikšti alerginė reakcija, akių paraudimas ir net pasunkėti kvėpavimas. O be to – butelis vyno gali lengvai sukelti prastą miegą.

Share to friends
Rating
( 2 assessment, average 3 from 5 )
Blog - Kauno rajono Eigirgalos darželis