Kiek laiko virti minkštai virtus kiaušinius: tikslus laikas iki sekundės

Štai kaip išvirti minkštai virtus kiaušinius, kad trynys būtų tobulos konsistencijos.

Pagrindinis dalykas gaminant minkštai virtus kiaušinius – virimo laikas / nuotr. depositphotos.com

Kiaušiniai – labai naudingas produktas, kuriame gausu vitaminų, sveiko cholesterolio, mineralinių medžiagų ir aukštos kokybės riebalų. Be to, jie yra vienas paprasčiausių ir greičiausių pusryčių ar užkandžių variantų. Juos galima vartoti įvairiomis variacijomis – nuo kiaušinienės iki virtų kiaušinių.

Ne mažiau populiarus jų paruošimo būdas – minkštai virti kiaušiniai, tačiau čia net patyrusios šeimininkės susiduria su problema, nes juos labai lengva pervirti arba išvirti nepakankamai. papasakos, kiek laiko virti minkštai virtus kiaušinius, kad jie būtų tobuli.

Kaip išsirinkti kiaušinius virimui

Prieš sužinodami, kaip išvirti minkštai virtus kiaušinius, supraskime, kokius kiaušinius rinktis. Nustebsite, bet tai labai svarbus etapas, ir jei jį ignoruosite, visos jūsų pastangos nueis perniek. Patyrusios šeimininkės pataria niekada nevirti šviežių kiaušinių – jie blogai lupasi, todėl rizikuojate likti be baltymo. Norint paruošti minkštai virtus kiaušinius, pirmenybę geriau teikti tiems, kurie kelias dienas buvo laikomi šaldytuve.

Jei gaminate parduotuvinius kiaušinius, būtinai atkreipkite dėmesį į kategoriją. Patariame pirkti tuos, kurie pažymėti C1 ženklu. Šiai kategorijai priskiriami visi vidutinio dydžio kiaušiniai, sveriantys nuo 53 iki 62,9 g. Būtent pagal juos buvo apskaičiuotas idealus virimo laikas, apie kurį papasakosime toliau.

Idealūs minkštai virti kiaušiniai – kiek laiko virti

Kiekvienos šeimininkės, nusprendusios tokiu būdu virti kiaušinius, pagrindinis klausimas – kiek laiko juos virti. Nustebsite, bet čia svarbios net sekundės. Kepant minkštai virtą kiaušinį, virimo laikas yra pagrindinis aspektas, užtikrinantis, kad trynys būtų tinkamos konsistencijos.

Pasiimkite užrašų knygelę ir užsirašykite: geriausias laikas virti minkštai virtą kiaušinį yra… 3 minutės ir 20 sekundžių, ir nė akimirkos daugiau. Per šį laiką kiaušinio baltymas spės sustingti, o trynys vis dar bus skystas. Galime lažintis, kad nenusivilsite.

Kaip išvirti minkštai virtus kiaušinius – svarbūs punktai

Yra keletas nisų, kurių būtinai reikia laikytis taip verdant kiaušinius. Nepraleiskite šių veiksmų:

  • žalius kiaušinius dėkite tik į šaltą vandenį;
  • į keptuvę būtinai įberkite šiek tiek druskos, kad kiaušiniai geriau išsilydytų;
  • vos tik pasibaigus kepimo laikui (kuris yra 3 minutės ir 20 sekundžių), nedelsdami panardinkite keptuvę po šaltu vandeniu, kad nutrauktumėte kepimo procesą.

Svarbu: jei nuspręsite palikti kiaušinius atvėsti karštame vandenyje, patiekalas nepavyks. Tryniai paprasčiausiai sukietės, o jūs gausite kietai virtus kiaušinius.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Kauno rajono Eigirgalos darželis