Kodėl blynai kyla, o paskui krenta: vieno paprasto veiksmo paslaptis

Papasakosime, kodėl blyneliai nekepa, nekyla ir nekepa viduje.

Purių blynų paslaptis / nuotr. depositphotos.com

Pūstus blynus gali pasigaminti ne kiekvienas – kartais atrodo, kad tokia magija prieinama tik mūsų močiutėms. Tačiau tai klaidinga nuomonė – skanius blynelius galite išmokti kepti ir jūs, jei atsižvelgsite į nedidelę gudrybę. Apie tai, kodėl kepiniai ant mielių nėra pukūs ir kaip tai ištaisyti, – skaitykite medžiagoje.

Atskleista paslaptis, kodėl kepant gruzdintos bulvytės nekyla

Nepriklausomai nuo to, kokiu pagrindu ruošiatės gaminti tokį patiekalą, svarbu laikytis technologijos ir dėti tinkamus ingredientus. Be to, griežtai laikykitės rekomendacijų:

  • Išminkę tešlą uždenkite rankšluosčiu ir leiskite jai „pailsėti” 20-30 minučių;
  • visada įmaišykite mielių arba sodos;
  • naudokite tik šiltus produktus (prieš tai viską išimkite iš šaldytuvo);
  • gaminkite paplotėlius su kefyru, rūgpieniu ar raugintu pienu.

Tokie paprasti patarimai padės nesuprasti, kodėl blynai ant pieno nėra purūs, net jei produktas yra rūgštus arba vietoj jo naudotas kefyras. Soda ir raugas visada turi būti naudojami pagal receptą, kitaip neišgausite pūstų blynų.

SVARBU: geriamoji soda su actu reikalinga tik tuo atveju, jei recepte nėra fermentuotų ingredientų, jei jų yra, pilkite natūralios formos geriamąją sodą.

Kodėl blynai neiškepa viduje – pagrindinė priežastis

Dažniausiai blynai viduje lieka žali. nes tešla yra per sunki. Taip gali atsitikti, jei panaudojote per daug kiaušinių – jie suteikia tešlai „guminę” tekstūrą. Taip pat Tešla neturi būti kietaTešla neturėtų būti stati kaip pyragai, nes ji neiškeps keptuvėje.

Atminkite, kad kepiniams kepti. turėtumėte pasiimti atskirą keptuvę ir nieko kito joje nekepti.ir jos neplaukite, tik servetėle nuvalykite riebalų perteklių. Įkaitinkite keptuvę Ant šalto paviršiaus tešla prilips prie keptuvės ir neiškeps.

Šaukštu dėkite tešlą į keptuvę, palikdami 5-6 cm tarpus tarp paplotėlių. – Jei jie bus per ankšti, prilips vienas prie kito ir nepakils. Kepkite po 3-5 minutes iš kiekvienos pusės, o kai apversite – apverskite, uždenkite sausu dangčiu. – Taip tešla įgaus tinkamą temperatūrą, o kepiniai greitai pasieks norimą paruošimo stadiją.

Share to friends
Rating
( 2 assessment, average 3 from 5 )
Blog - Kauno rajono Eigirgalos darželis