Kaip gerti viskį ir ką užkandžiauti: 5S auksinė taisyklė

Stipraus gėrimo gerbėjai privalo žinoti jo vartojimo taisykles.

Viskis turėtų būti geriamas išmintingai / koliažas, depositphotos.com nuotr.

Aromatingą alkoholinį gėrimą, pagamintą iš miežių, rugių, kviečių ar kukurūzų, renkasi daugelis gurmanų. Tačiau ne visi žino, kuo užkandžiauti viskį, kada ir kaip tinkamai jį gerti, kad mėgautumėmės aromato puokšte ir įvertintume alkoholio kokybę. išsiaiškino visas paslaptis ir yra pasirengęs jomis pasidalyti.

Kada ir kaip teisingai gerti viskį

Prieš pradedant gerti viskį, svarbu žinoti, kokiu paros metu geriausia gerti šį gėrimą. Patyrę someljė mano, kad juo mėgautis tinka tik vakare – ryte nereikėtų leistis į tokią kompaniją. Privaloma sąlyga – atvėsinti gėrimą iki 18-20 °C, antraip bet kuris, net ir brangiausias egzempliorius, turės nemalonų alkoholio skonį. Butelio nebūtina laikyti šaldytuve, priimtinas variantas – kambario temperatūra. Sėkmingiausia viskio taurė yra rox, old fashioned arba vyno taurė su trumpa kojele.

Nuostabų gėrimo skonį ir aromatą visiškai pajusite atlikę šiuos veiksmus 5S taisyklė:

  • Žvilgsnis – įvertinkite viskį pasukdami stiklinę į šviesą.
  • Kvapas – įkvėpkite kvapnią puokštę.
  • Šypsena – paragauti, gurkšnojant mažais gurkšneliais ir laikant gėrimą burnoje.
  • Nurykite – nuryti su poskoniu.
  • Splash – įlašinkite lašelį vandens ir dar kartą gurkštelėkite, įvertinę skonio pokyčius.

Beje, paskutinio punkto laikytis neprivaloma, tačiau škotai, kaip tikri šios rūšies alkoholio žinovai, rekomenduoja laikytis visų šešių punktų.

Su kuo galima ir su kuo negalima gerti viskio

Turėsite gerokai pasistengti, kad rastumėte žmogų, kuris jums patartų gėrimą skiesti kokiais nors kitais skysčiais – dauguma gurmanų vis dar laikosi galimybės paragauti gryno viskio. Vis dėlto ne visi yra pasirengę jį vartoti tokiu būdu, tačiau nežino, su kuo gerti viskį, išskyrus kolą. Papildomo gėrimo pasirinkimas priklauso nuo alkoholio rūšies:

  • vieno salyklo viskis – vanduo;
  • viskis – vaisių ir uogų sultys;
  • kukurūzų viskis – gazuoti gėrimai.

Pirmuoju atveju, norint šiek tiek sušvelninti pernelyg aitrų skonį ir sumažinti stiprumą, būtina praskiesti. Antruoju atveju, kai vartojamas viskis iš retų grūdų, leidžiama įpilti sulčių, tačiau tik esant 3:1 alkoholio ir sulčių santykiui. Maišytų škotiškų rūšių viskio niekada nereikėtų niekuo skiesti – turtingą ir sudėtingą gėrimo puokštę gali lengvai sugadinti trečiųjų šalių skoniai.

Taip pat galite perimti airių, kurie paprastai geria kavą su viskiu, patirtį, papildydami karštą gėrimą atpalaiduojančiu alkoholiu.

negalima maišyti su viskiu teisingai, teisingai citrusinių vaisių sultys. Nepaisant to, kad daugelyje barų dažnai galima rasti kokteilių su tokiu deriniu, padorioje visuomenėje tokiai šventvagystei vargu ar bus pritarta.

Įdomus faktas: Škotai mano, kad į viskį visiškai negalima dėti ledo, nes iš pradžių gėrimas atvėsta, bet paskui vėl įkaista nuo delnų ir pirštų – geriau naudoti specialius šaldymo akmenis. O tai, kad ledas neigiamai veikia gėrimo skonį, visiškai neglumina amerikiečių, todėl JAV drąsiai į stiklinę su burbonu įmeta kelis kubelius šaldyto vandens. Iš ko konkrečiai imti pavyzdį ir kieno pusėn stoti – spręsti jums.

Kaip geriausia užkandžiauti grynu viskiu?

Žmonės, kurie negali gerti stipraus alkoholio grynu pavidalu, turėtų prisiminti, ką tikri gurmanai užkandžiauja prie viskio, kad nesugadintų gėrimo skonio ir įvertintų jo kokybę.

Vieno salyklo arba maišytos rūšys puikiai tiks prie juodojo šokolado plytelė, obuoliai arba kriaušės, vištiena ir triušiena. Tiems, kurie geria ruginį viskį, patiks jo derinys su rūkyta žuvimi. Ant grotelių kepta kiauliena puikiai atskleis viskio skonį, o dūminį salos viskį geriausia patiekti su jautiena. Universalus variantas visoms alkoholinių gėrimų rūšims, apie kurias šiandien kalbame, būtų sūris – greitai, lengvai ir skaniai.

Teisė negali būti naudojamas kaip užkandis tokių maisto produktų ir patiekalų:

  • saldumynai;
  • pyragaičiai;
  • aštrus maistas;
  • riebiai kepta mėsa;
  • marinatai ir marinatai;
  • patiekalai, į kuriuos pridėta acto.

Atkreipkite dėmesį, kad tarp išvardytų leidžiamų skanėstų yra ant grotelių kepta mėsa ir paukštiena, o tai nėra tas pats, kas namuose keptas riebus gyvūno skerdienos gabalas.

Ką užkandžiauti su viskiu ir kola

Mėgstantiems alkoholį skiesti gazuotu vandeniu, ne be reikalo prisiminkite, ką užkandžiauti viskiu, kad išvengtumėte pagirių, nes kola gali sustiprinti alkoholio poveikį ir sukelti greitą apsvaigimą.

Geriausiu gastronominiu deriniu laikoma:

  • sūris;
  • suši;
  • raudona žuvis;
  • jūros gėrybės;
  • Bavariškos dešrelės;
  • šokoladas;
  • ėriena ir jautiena.

Jei norite patiekti vaisių, idealiai tinka melionas. Jis galės sušvelninti daugiasluoksnį viskio ir kolos skonį ir užbaigti nepakartojamą šių dviejų gėrimų tandemą.

Share to friends
Rating
( 2 assessment, average 1.5 from 5 )
Blog - Kauno rajono Eigirgalos darželis