Jei ant stalo ruošiatės kepti silkę arba einate prie kebabų, marinuoti svogūnai bus pikantiškas priedas prie jų papasakos, kaip greitai paruošti marinatą.
Marinuoti svogūnai bus puikus priedas kitiems patiekalams / nuotr. depositphotos.com
Marinuoti svogūnus įvairiems patiekalams gana paprasta. Marinuotas daržoves galima naudoti kaip priedą prie mėsos, žuvies ar įvairių užkandžių. atskleidžia keletą paslapčių, kurios pravers kiekvienai namų šeimininkei.
Anksčiau dalijosi paprastu vištienos marinavimo kebabui receptu.
Kaip marinuoti svogūnus – žingsnis po žingsnio kulinarės receptas
Kulinaras Eugenijus Klopotenko pataria svogūnams marinuoti vartoti vynuogių arba obuolių actą. Be to, reikia:
- raudonųjų svogūnų galvos;
- 50 g cukraus;
- 50 g druskos;
- 100 g acto;
- 150 ml vandens;
- šiek tiek pipirų ir gvazdikėlių.
Supjaustykite svogūną griežinėliais, supilkite į indą vandenį, sudėkite visus ingredientus, išskyrus prieskonius, ir palikite atvėsti. Tada supilkite marinatą ant svogūnų, pabarstykite prieskoniais ir palikite kelioms valandoms, tada nukoškite.
Klopotenko pridūrė, kad minėtus prieskonius galima pakeisti lauro uogomis arba ciberžole, ypač jei marinuojami svogūnai. Tada jis turės geltoną atspalvį.
Marinuoti svogūnai salotoms – greitas receptas
Patarimas:sutrumpinimui procesai iki 30 minučių, vietoj šalto vandens vartokite karštą. Toliau reikia:
- 3 svogūnų;
- 1 šaukštelis cukraus ir druskos;
- 1 valgomasis šaukštas acto;
- 3 šaukštai vandens.
Supjaustykite salotoms skirtus svogūnus, sumaišykite ingredientus ir supilkite į svogūnus, išmaišykite ir padėkite atvėsti.
Kaip marinuoti svogūnus kebabui – patarimai ir receptas
Geriau rinktis raudoną arba violetinį svogūną, pjaustytą ne plonais griežinėliais, kad būtų traškus. Taip pat reikia:
- svogūnų – 2 vnt;
- obuolių sidro actas – 1 valgomasis šaukštas;
- vandens – pusantro puodelio;
- cukraus – 2 šaukštai;
- druskos – 3 šaukštai.
Pradėkite supjaustyti svogūną ne plonais griežinėliais, giliame dubenyje sumaišykite druską ir cukrų, supilkite šiltą vandenį ir actą.
Patarimas: šiame etape, norėdami pagreitinti procesą, į karštą vandenį įmaišykite druską ir cukrų, o tada supilkite actą.
Tada sudėkite svogūnus į puodą, užpilkite marinatu iki kraštų ir uždenkite dangčiu. Palikite 60 minučių, tada įpilkite krapų ir aliejaus. Tokiu būdu svogūnus galima laikyti šaltoje vietoje iki 14 dienų.
Kaip marinuoti svogūnus silkei – paruošimas žingsnis po žingsnio
Silkė būtinai patiekiama su svogūnais. Marinavimui reikia:
- 3 svogūnų;
- 2 šaukštai cukraus ir aliejaus;
- 250 ml vandens;
- 3 šaukštai acto;
- 1 šaukštelis druskos;
- maltų pipirų.
Pirmiausia nulupkite ir supjaustykite svogūną, giliame dubenyje sumaišykite ingredientus ir sudėkite svogūną, palikite maždaug 30 minučių, tada marinatą perkoškite, apšlakstykite aliejumi, pabarstykite pipirais ir palikite pastovėti dar 30 minučių.