Kaip patikrinti sviestą: 3 pagrindiniai natūralumo požymiai

Skirtingų kainų segmentų produktų gamintojai gali suklastoti sviestą.

Kaip patikrinti sviesto natūralumą / nuotrauka depositphotos.com

Nusipirkote sviesto, tačiau jo skonis ar spalva kelia abejonių dėl kokybės ir natūralumo? pamokys, kaip patikrinti sviestą namuose.

Vien pernai Ukrainoje sviestas pabrango 22 proc. Šiandien maždaug 200 g sveriančio sviesto pakuotės kaina prekybos centruose – nuo 59 iki 87 grivinų. Vis daugiau gamintojų, norėdami sutaupyti, gali pradėti pardavinėti klastotes. Ir kaina čia nevaidina jokio vaidmens: tiek „brangesnio” sviesto gamintojai, tiek pigesnių variantų gamintojai gali įsukti neaiškios kilmės riebalų mišinį ir nė žodžio apie tai neparašyti etiketėje.

Anksčiau jau pasakojome, kaip namuose patikrinti varškės kokybę. Dabar suprasime, kaip atpažinti tikrą sviestą, kad nereikėtų prarasti pinigų perkant falsifikuotą sviestą.

Kaip patikrinti sviestą vandenyje – paprastas bandymas verdančiu vandeniu

Testas karštame vandenyje yra vienas veiksmingiausių. Kokybiškas sviestas jame turėtų visiškai ištirpti ir tapti pieno spalvos. Atkreipkite dėmesį: aliejus turėtų ištirpti be jokių nuosėdų ir, juo labiau, „dribsnių”. Jų buvimas yra labai blogas signalas.

Sviesto tikrinimas užšaldant

Tikros kokybės sviestas žemoje temperatūroje turėtų tiesiog „užšalti”. Jei jame yra augalinių riebalų, jie neleis to padaryti. Todėl vienas veiksmingiausių būdų patikrinti sviesto natūralumą – jį užšaldyti. Turėtumėte pabandyti supjaustyti užšaldytą sviesto plytelę. Jei po peiliu vietoj lygių sluoksnių pamatysite sviesto trupinius, tai neabejotinas gero sviesto požymis.

Kaip patikrinti sviestą keptuvėje

Kaip atpažinti tikrą sviestą / iliustracija depositphotos.comKaip atpažinti tikrą sviestą / iliustracija depositphotos.com

Puikus būdas išbandyti šį produktą – tiesiogiai gaminimo procese. Stebėkite, kaip jūsų įsigytas produktas elgiasi kaitinamas. Geras sviestas, įmestas į įkaitintą keptuvę, skleis malonų pieno skonį ir sukurs būdingą kremą.

Kaip ištirti sviestą su jodu ir manganu

Taip pat yra keli būdai, kaip patikrinti sviestą naudojant vaistinės priemones – jodą ir manganą. Abu metodai nėra pakankamai informatyvūs, tačiau jie turi teisę į gyvenimą.

Manganas padės nustatyti, ar svieste yra augalinių riebalų. Įpilkite aliejaus į mangano tirpalą ir pažiūrėkite, ar pasikeis spalva. Jei skystis tampa šviesesnės spalvos, jūsų aliejuje yra tik gyvulinės kilmės riebalų.

Jodas leis sužinoti, ar sudėtyje yra pigaus palmių aliejaus. Į karštame vandenyje ištirpintą aliejų įpilkite jodo ir stebėkite reakciją. Natūralus produktas nesureaguos, o po kelių valandų jodo neliks nė pėdsako. Jei tirpalas tapo rudas – bloga žinia, greičiausiai žiūrite į falsifikatą.

Share to friends
Rating
( 1 assessment, average 1 from 5 )
Blog - Kauno rajono Eigirgalos darželis