Be kandžių ir pelėsių kvapo: kaip tinkamai laikyti džiovintus obuolius

Džiovintų obuolių niekada nesupakuokite į plastikinius maišelius.

Patariame, kaip laikyti džiovintus vaisius, kad laikui bėgant jie nesugestų / nuotr. depositphotos.com

Artėja ruduo, ir daugelis šeimininkių skuba žiemai paruošti kuo daugiau produktų. Kiekvienoje virtuvėje šiuo metu verda darbas – kažkas konservuoja, kažkas šaldo, o kažkas džiovina produktus, ypač obuolius. papasakos, kaip laikyti džiovintus vaisius, kad laikui bėgant jie nesugestų.

Kaip laikyti džiovintus obuolius – pagrindiniai tabu

Prieš aptardami, kaip tinkamai laikyti džiovintus obuolius, pakalbėkime apie tai, ko būtinai negalima daryti:

  • Džiovintų obuolių niekada nesupakuokite į polietileninius maišelius. Plastikas gali sukelti šiltnamio efektą, dėl kurio gali atsirasti pelėsis.
  • Nepalikite obuolių vietose, kuriose yra didelė drėgmė. Dėl to produktas suges.
  • Nelaikykite džiovyklės šalia stipriai kvepiančių produktų. Taip yra todėl, kad ji linkusi sugerti kvapus.

Be to, priešingai nei sklando mitai apie tai, kaip laikyti džiovintus maisto produktus, jų nereikėtų palikti saulėje. Tiesioginiai saulės spinduliai gali sunaikinti vitaminus ir sugadinti obuolių skonį.

Kaip geriausiai laikyti džiovintus obuolius stiklainiuose – svarbūs nisai

Yra keletas laiko patikrintų būdų, kaip laikyti džiovintus obuolius, kad į juos nepatektų kandys ir neatsirastų pelėsio. Geriausias būdas – naudoti stiklinius stiklainius su sandariais dangteliais. Tai patikimas būdas apsaugoti produktą nuo kandžių, drėgmės ir kvapų.

Papasakosime, kaip laikyti džiovintą maistą stiklainiuose. Pirmiausia įsitikinkite, kad obuoliai yra visiškai atvėsę. Pripildydami indą produktu, stenkitės palikti kuo mažiau tuštumų ir sandariai uždarykite dangtelį. Taip sumažinsite oro kiekį ir prailginsite produkto galiojimo laiką.

Laikykite stiklainius tamsioje ir vėsioje vietoje. Optimali temperatūra yra nuo +10 °C iki +15 °C. Nepamirškite kas porą mėnesių patikrinti stiklainius – apžiūrėkite, ar ant jų nėra pelėsio, nemalonaus kvapo ar drėgmės ant sienelių.

Beje, jei nesate stiklinių stiklainių gerbėjas, obuolius galite laikyti drobiniuose maišeliuose (puikiai tinka lininiai ir medvilniniai gaminiai). Taip pat galite drąsiai naudoti vakuuminius maišelius arba popierinius gaminius – tiek maišelius, tiek dėžutes.

Kaip tinkamai laikyti džiovintus maisto produktus, kad jų nesugadintų kandys – atkreipkite dėmesį

Utėlės yra bet kokio džiovinto maisto – grūdų, džiovintų vaisių ar prieskonių – priešai. Tačiau nuo jų apsisaugoti labai paprasta. Pirma, visada naudokite sandarius indus arba tvirtai užriškite maišelius ir paketėlius.

Antra, palikite džiūti vėsiose vietose – vabzdžiai su šalčiu ant „jūsų”. Be to, į laikymo vietas galite įdėti lauro lapų arba levandų. Jų specifinis kvapas atbaidys kandis.

Tačiau jei naudojate popierinius maišelius, nelaikykite jų atviroje vietoje. Kenkėjai gali lengvai perkąsti popierių ir patekti prie vaisių.

Šie paprasti patarimai padės ilgai išlaikyti džiovintus obuolius be kandžių.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Kauno rajono Eigirgalos darželis