Mūsų patarimai padės išsirinkti kokybišką ir tikrai skanų konjaką.
Kaip išsirinkti kokybišką konjaką / nuotrauka depositphotos.com
Konjakas yra labai populiarus alkoholinis gėrimas, kurio dažnai atsivežama per šventes. Nekokybiškas ir neskanus konjakas gali sugadinti visą vakaro malonumą. Išsirinkti tikrai gerą gėrimą padės patarimai. Įvardijame 6 požymius, kuriuos turėtumėte patikrinti prieš pirkdami konjaką.
Konjako sudėtis
Prieš pirkdami konjaką, perskaitykite jo sudėtį. Gerame gėrime nerasite komponentų, kurių pradžioje būtų E raidė. Taip pat kokybiškas konjakas gaminamas iš konjako spirito. Jei gėrimo sudėtyje nurodyta, kad jis pagamintas iš grūdų alkoholio arba „ekstra” alkoholio, tai yra nekokybiškas konjakas.
Konjako kaina
Daugiau ar mažiau priimtinos kokybės konjako kaina negali būti mažesnė nei 250-300 grivinų. Nereikėtų pirkti gėrimo pigiau nei ši suma – didelė rizika nusipirkti falsifikatą.
Geras kelerius metus brandintas konjakas gali kainuoti 800-1200 grivinų. Brangius gėrimus, kurių kaina siekia 2500 grivinų ir daugiau, turėtų pirkti tik tikri konjako žinovai, nes paprastas žmogus vargu ar atskirs tokį gėrimą nuo nebrangaus.
Butelio dizainas
Renkantis iš kelių rūšių konjako, rekomenduojama atkreipti dėmesį į jų išvaizdą. Pirmenybę teikite konjakui su tolygiai priklijuota sudėtingo dizaino etikete arba su neįprastos formos buteliu. Unikalaus dizaino tarą turintį produktą sunkiau suklastoti.
Kaip išsirinkti gerą konjaką / pixabay nuotr.
Kamštinis
Geras konjakas turi būti sandariai užkimštas kamščiu – tai svarbu norint tinkamai laikyti gėrimą. Jei kamštis butelyje lengvai apsisuka – geriau gėrimą grąžinti į lentyną. Jauno konjako kamštis gali būti pagamintas iš sintetinės medžiagos, o 4 ir daugiau metų senumo gėrimas užkemšamas mediniu kamščiu.
Skonis
Šią gėrimo savybę galima patikrinti nusipirkus. Geras konjakas turėtų būti sodraus ir malonaus kvapo su ąžuolo statinių, kuriose konjakas brandintas, natomis. Prastos kokybės gėrimas turi aštrų alkoholio kvapą, kuris greitai išnyksta.
Tirštumas
Bėgant metams konjakas tampa tirštas ir šiek tiek klampus. Kuo vyresnio amžiaus konjakas, tuo lėčiau jis tekės stiklinės šonu. Jaunas konjakas taip pat yra šiek tiek klampus ir ant stiklinės susidaro prakaitas. O nekokybiškas arba netikras alkoholis nepalieka jokių pėdsakų ant stiklinės.