Kaip padaryti barščius ryškiai raudonus: šefo gudrybės šeimininkėms

Ką reikia daryti, kad burokėliai barščiuose neprarastų spalvos, ir kaip išlaikyti patrauklų patiekalo atspalvį – sužinokite straipsnyje.

Ką daryti, kad barščiai neprarastų spalvos – patarimai / depositphotos.com

Barščiai yra vienas mėgstamiausių pirmųjų ukrainiečių patiekalų, nes jų viliojantis aromatas ir aitri spalva negali palikti abejingų net išrankiausių gurmanų. papasakos, kodėl barščiai nėra raudoni ir kaip ištaisyti šį apmaudų nesusipratimą.

Anksčiau kalbėjome apie tai, kokių neįprastų barščių receptų galima rasti kulinarinėse knygose.

Kas daro barščius raudonus – nisai ir paslaptys

Patyrę virėjai sako, kad barščių spalva daugeliu atžvilgių priklauso nuo burokėlių ir jų įdėjimo į patiekalą laiko. Geriausia parduotuvėje nusipirkti salotinį burokėlį (jis yra tamsiai kaštoninės spalvos) ir įdėti jį įpusėjus procesui. Tokiu atveju, sudėjus burokėlius į puodą, barščius reikia virti ne trumpiau kaip 10-15 minučių, tada jie turės laiko įgauti norimą spalvą.

Galite naudoti ir kitus metodus:

  • į keptuvę įpilkite pomidorų pastos kartu su burokėliais, pakaitinkite su svogūnais ir morkomis, tada sudėkite į barščius;
  • prieš kepdami apšlakstykite burokėlius vynu arba obuolių actu;
  • kepimo pradžioje apšlakstykite daržoves 1 šaukšteliu citrinos rūgšties.

Gyvenimo gudrybės iš mūsų senelių – kepant burokėlius, geriau juos pabarstyti 1 valgomuoju šaukštu cukraus. Ši gudrybė padės atskleisti subtilų burokėlių skonį ir spalvą, tačiau jį į barščius reikia dėti pabaigoje, antraip jis nudažys kitas daržoves.

Kaip padaryti, kad burokėliai barščiuose neprarastų spalvos – instrukcija

Ne visos šeimininkės gamina pastą ir prieš dėdamos daržoves į puodą jas pakepina. Joms paruošėme keletą būdų, kaip išlaikyti barščių spalvą jų nekepinant:

  • išimkite mėsą iš sultinio ir kartu su likusiomis daržovėmis įdėkite visą burokėlį – taip virkite sriubą 10-15 minučių, tada išimkite burokėlį ir pabaigoje jį sutarkuokite į barščius;
  • išvirkite daržovę su lupenomis, tada ją sutarkuokite, sudėkite į jau išvirtus barščius ir dar porą minučių pavirkite;
  • sutarkuokite žalią burokėlį, supilkite vandenį į metalinį dubenį ir įdėkite į barščius likus 5 minutėms iki jų paruošimo, o tada patiekalą dar kelias minutes pavirkite.

Taikant vieną iš šių būdų tikrai pavyks išgauti raudoną barščių spalvą ir ilgai juos išlaikyti. Net jei nepavyks iš pirmo karto – pabandykite dar kartą arba pasirinkite kitą metodą, kad rastumėte tobulą tradicinio ukrainietiško patiekalo receptą.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Kauno rajono Eigirgalos darželis