Kaip ilgai laikyti lauro lapą sriuboje: nepamirškite apsinuodyti

Ne visi žino, kodėl į maistą dedamas lauro lapas ir kodėl svarbu jį laiku išimti.

Lauro lapai – nepakeičiamas prieskonis kiekvienoje virtuvėje nuotr. depositphotos.com

Laurų lapai – prieskonis, kuris visada po ranka kiekvienai šeimininkei. surinko patarimų ir žinių, kaip lauro lapą naudoti maiste, kad jis nepakenktų.

Anksčiau dalijosi patarimais, kaip auginti lauro lapus.

Kam sriuboje naudojamas lauro lapas – programa flyhacks

Atrodytų – visi žino, kodėl lauro lapas reikalingas pirmuosiuose patiekaluose. Jį visada dėdavo mūsų močiutės ir mamos. Tačiau ne visi žino, kada jį mesti į puodą.

Patyrę virėjai pataria prieš siunčiant į sriubą lauro lapus šiek tiek susmulkinti. Taip jie „atgyja”, geriau išsiskiria aliejai, kurie savo ruožtu praturtina patiekalo skonį.

Kada į sriubą ar barščius dėti lauro lapus – patarimai

Prieskonį geriau dėti likus 5 minutėms iki patiekalo paruošimo. Verdant antruosius patiekalus, lauro lapą reikėtų dėti likus 10 minučių iki patiekalo paruošimo. Jei lauro lapelį įdėsite likus porai minučių iki finalo, jis nespės „suteikti” patiekalui skonio.

Kiek laiko laikyti lauro lapą sriuboje – svarbi pastaba

Daugelis šeimininkių labai klysta, palikdamos lauro lapą patiekale. Iš tikrųjų lauro lapą reikia „atsiimti” iš karto po sriubos ar barščių virimo, antraip jis taps per daug kartus. Faktas tas, kad lape esantys eteriniai aliejai turi nemalonų skonį.

Kada lauro lapas nuodingas – įspėjimas

Šio prieskonio naudingosios savybės žinomos visiems, tačiau ne visi žino apie lauro lapų keliamą pavojų. Iš tikrųjų lauro lapai nuodingi nėščioms moterims – kai kuriais atvejais gali sukelti persileidimą. Jei namuose turite katę ar šunį, atminkite, kad jiems lauro lapai yra nuodingi. Lauro lapai taip pat pavojingi, jei vartojami didelėmis dozėmis.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Kauno rajono Eigirgalos darželis