Kiaušiniai, pienas ir sviestas nebūtini: ką dėti į bulvių košę, kad ji būtų skani

Šį patiekalą gana lengva paruošti, tačiau jį galima labai greitai sugadinti.

Pasakysime, ką dėti į bulvių košę, kad ji būtų nepriekaištingos konsistencijos ir nepakartojamo skonio / nuotr. depositphotos.com

Bulvių košė – vienas labiausiai paplitusių ir mėgstamiausių patiekalų ukrainiečių virtuvėje. Bulvių košės gaminimo būdų yra gana daug. Kažkas deda sviesto, kažkas deda pieno ar grietinėlės. Tačiau bulvių košės recepte ne visada būna šių ingredientų. papasakos, kaip gaminti bulvių košę, kad ji visada būtų sodri ir nepakartojamo skonio.

Kaip gaminti bulvių košę – svarbūs nisai

Šį patiekalą gana lengva paruošti, tačiau jį taip pat galima labai greitai sugadinti. Svarbiausia čia yra tinkamas bulvių pasirinkimas – pirmenybę teikti daug krakmolo turinčioms veislėms. Tai gali būti apvalios bulvės ruda odele ir šviesiu minkštimu.

Ne mažiau svarbus nisas laikas. Kiek laiko virti bulves bulvių košei, priklauso nuo jų veislės. Tačiau vidutiniškai 15-20 minučių nuo virimo momento. Orientuokitės į perkošimą – jei šakutė „sugriauna” bulvės gabalėlį, galite išjungti kaitlentę.

Be to, labai Svarbu bulves supjaustyti maždaug vienodais gabalėliais.. Taip jos išvirs per tą patį laiką, nes jei bulvės bus pervirusios, jos taps vandeningos ir praras skonį.

Tobulos bulvių košės gaminimas – ką dėti ir be ko galima apsieiti

Daugelis žmonių yra įpratę į bulvių košę dėti pieno produktų (pavyzdžiui, pieno ar grietinėlės). Tačiau ką galima dėti į bulvių košę vietoj pieno, jei jo staiga nėra po ranka? Puikiai tinka skystis, kuriame virė bulvės. Kad patiekalo konsistencija būtų tobula, pilkite jį nedidelėmis porcijomis. Taip galėsite kontroliuoti bulvių košės tirštumą.

Ne mažiau populiarus pradedančiųjų virėjų klausimas, ar į bulvių košę būtina įmušti kiaušinį. Šis žingsnis nėra labai svarbus, todėl galite apsieiti ir be kiaušinio. Jis dedamas dėl kelių priežasčių:

  • Tekstūros pagerinimas. Kiaušinio trynys suteikia patiekalui švelnesnę ir šilkinę tekstūrą bei ryškesnį skonį. O kiaušinio baltymas suriša visus ingredientus.
  • Spalva. Pridėjus kiaušinio, šeimininkės suteikia bulvėms malonią kreminę spalvą ir gražų blizgesį. Dėl to jos atrodo dar patraukliau.

Dabar pakalbėkime apie sviestą. Jo taip pat neprivaloma dėti, nes yra daugybė variantų, kaip pakeisti šį produktą. Papasakosime, ko galima dėti į bulvių košę vietoj sviesto.

Puikiai tinka augalinis aliejus (geriausiai tinka alyvuogių aliejus). Baigiant kepti bulves įpilkite nedidelį jo kiekį į bulves, kad patiekalas būtų skanesnis.

Be to, sviestą galite pakeisti kokosų aliejumi. Jis suteiks patiekalui saldoką skonį ir švelnų kokosų aromatą, todėl drąsiai eksperimentuokite.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Kauno rajono Eigirgalos darželis