Verta iš anksto žinoti, ką daryti, jei išvirtų kolodžiai. Neteisingai apskaičiavus vandens kiekį šaltibarščiuose, patiekalas gali būti nepataisomai sugadintas.
Nukopijuota nuoroda
Ar galima įpilti vandens į cholodus / koliažas: Glavred, nuotrauka: depositphotos.com
Cholodecas yra labai paplitęs ir populiarus patiekalas Ukrainoje. Jis gaminamas iš mėsos gabalėlių ir mėsos sultinio, kuris po virimo sukietėja ir tampa panašus į drebučių konsistenciją. Norint paruošti tobulą kolodecą, reikia laikytis keleto taisyklių. Mat šis patiekalas yra gana smulkmeniškas, ir jei tam tikrų ingredientų įdėsite didesniais ar mažesniais kiekiais nei reikia, patiekalas gali būti sugadintas.
Taip pat rekomenduojame perskaityti šią medžiagą: Ar galite valgyti angliavandenių vakare: treneris apstulbintas klaidos, kurią daro visi
Pavyzdžiui, tinkamas vandens kiekis priklauso nuo to, ar šaltibarščiai sukietės ir kokios konsistencijos bus. Jei kepimo pradžioje neteisingai apskaičiuosite vandens kiekį, gali kilti problemų, kurias labai sunku išspręsti.
Taigi, vienas iš dažniausiai kylančių klausimų – ar galima į šaltibarščius įpilti vandens? Iš tikrųjų tokios klaidos daryti nereikėtų. Jei norite, kad patiekalas galiausiai būtų malonaus skonio, taip pat skaidrus, o ne drumstas, gaminimo metu vandens įpilti nereikėtų.
Tokia rekomendacija pateikiama dėl to, kad įpylus vandens cholodetai taps drumsti ir neskaidrūs. Be to, kas taip pat svarbu, tokiu būdu atskiesite sultinį, į kurį prieš tai įdėjote reikiamą kiekį mėsos, druskos ir prieskonių. Įpylus daugiau skysčio, visų pridėtų ingredientų koncentracija nebus tokia pati ir patiekalo skonis pasikeis.
Be to, šaltas vanduo gali nesušalti, jei gaminant maistą jis bus praskiestas vandeniu.
Todėl šiam patiekalui gaminti verta iš anksto naudoti reikiamą vandens kiekį.
Kiek vandens reikėtų naudoti verdant šaltibarščius
Ruošiant šaltibarščius reikia apskaičiuoti mėsos ir vandens kiekį santykiu 1:2. Vadinasi, jei naudojate 1 kilogramą mėsos, ją reikia virti dviejuose litruose vandens.
Anksčiau papasakojome, kodėl palmių aliejus toks kenksmingas. Yra dvi pagrindinės priežastys, kodėl turėtumėte vengti produktų, kurių sudėtyje yra palmių aliejaus.
Anksčiau taip pat pasakojome, kodėl nereikėtų dėti karšto maisto į šaldytuvą. Kad šaldytuvas tarnautų ilgiau, yra keletas svarbių jo naudojimo taisyklių. Karštas maistas gali labai pakenkti šiam prietaisui.
Jus taip pat gali dominti:
Jei pastebėjote klaidą, paryškinkite reikiamą tekstą ir paspauskite Ctrl+Enter, kad informuotumėte redakciją.