Ar prieš gaminant grybus reikia juos nulupti: šeimininkės bus nustebintos

Lupti ar nelupti grybus – šis klausimas neramina daugelį šeimininkių.

Nukopijuota nuoroda

Ar reikia lupti grybus / koliažas: Glavred, nuotrauka: depositphotos.com

Sužinosite:

  • Ką daryti su grybais prieš juos ruošiant
  • Kaip juos tinkamai nulupti

Pievagrybiai – populiarus grybas, kurio dedama į įvairius patiekalus. Kaip žinia, jie labai greitai paruošiami ir parduodami beveik visuose prekybos centruose. Tačiau kai kurios šeimininkės ne visada žino, kaip juos tinkamai išvalyti.

Leidinio „Visi receptai” ekspertai papasakojo, ar prieš gaminant grybus būtina juos nuvalyti, rašo „Glavred”.

Ar grybus reikia nulupti

Pasak leidinio ekspertų, grybų lupti nebūtina, nors daugelis žmonių tai daro, nes baiminasi dėl jų užterštumo. Pakanka kruopščiai nuplauti po vandeniu, kad būtų pašalintas bet koks galimas pavojus.

Jus taip pat gali sudominti: Grybų laikymo paslaptys: grybai bus švieži iki septynių dienų – paprastas patarimas.

Taip pat galima tiesiog nupjauti pjūvį. Tačiau nebūtina pašalinti „sijonėlių”, nes ši dalis atsakinga už išraiškingą grybų skonį ir aromatą.

„Grybai auga ypatingomis steriliomis sąlygomis. Gamybos cechų savininkai privalo laikytis tam tikrų taisyklių, kad jų prekės patektų į parduotuvių lentynas. Todėl grybų prieš gaminant nereikia lupti”, – sako ekspertai.

Nulupti grybų kepurėles galima valyti, kai jos pasiekia didesnį nei 5 cm aukštį. Mat grybams bręstant jų odelė sustorėja, todėl tampa kietesnės tekstūros.

Ar reikia mirkyti grybus?

Nerekomenduojama ilgai mirkyti grybų vandenyje, nes grybai labai gerai sugeria drėgmę. Tai gali neigiamai paveikti produkto skonį ir aromatą. Geriau grybus greitai nuplauti, šepetėliu arba kempine pašalinti visus nešvarumus. O kad po plovimo pašalintumėte drėgmės perteklių, grybus reikėtų nusausinti popieriniu rankšluosčiu.

Ar grybus reikia valyti prieš gaminant maistą: šeimininkės nustebsGrybai / Infografika: Glavred

Kokie grybai yra pievagrybiai?

Šampinjonai (Agaricus) – Agaricaceae būrio grybų gentis, kuriai priklauso ir valgomos, ir nuodingos rūšys, iš viso daugiau kaip 300 rūšių visame pasaulyje. Bendrinis pavadinimas „šampinjonai” kilęs iš prancūzų kalbos žamboženklis, kuris paprasčiausiai reiškia „grybas”.

Dauguma šampinjonų rūšių nesudaro mikorizės, todėl jie yra patogus pramoninės grybų auginimo tikslas. Ypač dviskiaučiai grybai (Agaricus bisporus) pramoniniu būdu pradėti auginti daugiau kaip 70 šalių. Kai kurios rūšys (pvz., paprastasis baravykas (Agaricus campestris)) yra vertingi valgomieji grybai. Pasak Vikipedijos, žinomi ir nuodingi atstovai, pavyzdžiui, raudonikis (Agaricus xanthodermus).

Jei pastebėjote klaidą, paryškinkite reikiamą tekstą ir paspauskite Ctrl+Enter, kad informuotumėte redaktorius.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Kauno rajono Eigirgalos darželis