Glavredas jums pasakys, ar galite kasdien valgyti grikius ir ką tai lems.
Nukopijuota nuoroda
Kas nutiks, jei visą laiką valgysite grikius / koliažas: Glavred, nuotrauka: ekrano nuotrauka
Grikiai yra vienas mėgstamiausių daugelio žmonių grūdinių produktų. Jis naudingas ir nepakeičiamas, tačiau mažai kas žino, kokiais kiekiais jį galima vartoti. Papasakosime, kiek grikių galima suvalgyti per vieną dieną ir kas nutiks, jei jų valgysite nuolat. Dmitrijus Glebovas, mitybos ekspertas ir fitneso treneris, turintis garsų tinklaraštį „TikTok”, pasidalijo pagrindiniais mitybos nisais.
Ar galima valgyti grikius kasdien
Grikiai yra naudingas produktas, tačiau jų reikėtų valgyti saikingai. Kasdienis grikių vartojimas yra priimtinas, nes juose gausu baltymų, ląstelienos ir mikroelementų. Vis dėlto, norint sudaryti visavertę mitybą, svarbu mitybą paįvairinti ir įtraukti kitų maisto produktų.
Kas atsitinka, jei suvalgote per daug grikių
Valgant per daug grikių gali sutrikti maistinių medžiagų pusiausvyra, nes juose nėra visų būtinų elementų. Per didelis jų kiekis gali sukelti virškinimo problemų, taip pat gali sutrikti kitų svarbių vitaminų ir mineralų įsisavinimas.
Kas nutiks, jei grikius valgysite visą savaitę
Valgant tos pačios rūšies maistą gali trūkti įvairių maistinių medžiagų. Tai gali paveikti bendrą jūsų sveikatą ir sumažinti energijos kiekį. Svarbu palaikyti mitybos pusiausvyrą ir įtraukti įvairių maisto produktų.
Kiek grikių galite suvalgyti per dieną
Rekomenduojama grikius vartoti pagrįstais kiekiais. Paprastai pakanka 50-100 g vienai porcijai, kad pasisotintumėte ir pasinaudotumėte naudingomis savybėmis. Mitybos įvairovė skatina geresnį visų reikalingų elementų įsisavinimą. Grikiai yra puiki sveikos mitybos sudedamoji dalis, tačiau svarbu nepamiršti matuoti ir varijuoti racioną, kad būtų užtikrinta visavertė mityba.
Žiūrėkite vaizdo įrašą apie tai, kas nutiks, jei grikius valgysite kasdien:
Jus taip pat gali sudominti:
Jei pastebėjote klaidą, paryškinkite reikiamą tekstą ir paspauskite Ctrl+Enter, kad informuotumėte redakciją.