Visų mėgstamose naujametinėse salotose galima pakeisti ne tik dešrą, bet ir majonezą bei virtas bulves.
Nuoroda nukopijuota
Kaip pasigaminti alyvuoges su vištiena / Collage Glavreda. Nuotrauka: depositphotos.com
Olivjė jau tapo tradiciniu Kalėdų ir Naujųjų metų patiekalu Ukrainoje ir kitose posovietinėse šalyse. Tačiau daugelis žmonių vis dar vengia jo dėl kenksmingų ingredientų. Glavredas pasakoja, kuo juos geriausia pakeisti, kad salotas paragautų visi svečiai, įskaitant vegetarus.
Olivier salotos – kuo pakeisti alyvuogių ingredientus
Šio patiekalo privalumas yra jo „lankstumas” – recepte galima pakeisti beveik bet kurį produktą neprarandant skonio.
Kaip pakeisti virtas bulves
Vietoj įprastų virtų bulvių patariama naudoti saldžiąsias bulves arba net keptas bulves, kurios suteiks įdomų skonį.
Kaip pakeisti rūgščius agurkus
Galite naudoti šviežius, marinuotus arba šaldytus agurkus.
Kaip pakeisti žirnelius
Vietoj konservuotų žirnelių naudokite šaldytus žaliuosius žirnelius.
Kaip pakeisti majonezą
Jei norite lengvesnio varianto, pabandykite jį pakeisti graikišku jogurtu arba grietine. Taip pat galite naudoti alyvuogių aliejaus padažą .
Kuo pakeisti dešrą
Jei neturite virtos dešros, galite pabandyti ją pakeisti kumpiu, vištienos krūtinėle ar kitais virtais mėsos gaminiais.
Kaip pakeisti svogūnus
Vietoj žalių svogūnų galite dėti keptų svogūnų, kad skonis būtų švelnesnis.
Kaip pakeisti druską ir pipirus
Jei neturite druskos ar pipirų, galite naudoti kitus prieskonius pagal savo skonį, pavyzdžiui, prieskonines žoleles, daržovių mišinius arba žaliuosius svogūnus.
Vienas ingredientas pakeis visą alyvuogę
Kai kurie virėjai žengia dar toliau – pakeičia net kiaušinius. Žmonėms, turintiems skrandžio problemų, ši gudrybė gali būti tikra dovana.
Virtus kiaušinius pakeiskite virta vištiena arba varške.
Jei pastebėjote klaidą, paryškinkite reikiamą tekstą ir paspauskite Ctrl+Enter, kad informuotumėte redakciją.