Žmones nustebino meistro vaizdo įrašas.
Nuoroda nukopijuota
Kaip iš tikrųjų gaminamas sojų padažas / Glavred Collage, nuotrauka: ekrano nuotrauka iš vaizdo įrašo
Sužinosite:
- Kaip pasigaminti sojų padažą pagal senovinį receptą
- Kaip internetas reagavo į meistro vaizdo įrašą
Pasirodo, kad labai mėgstamas sojų padažas už savo sodraus skonio slepia netikėtą ir gana neįprastą gamybos procesą. Daugiau nei 2000 metų istoriją turinčios Japonijos alaus daryklos „Yamaroku Shoyu” trumpų vaizdo įrašų serija sukėlė nemažą šurmulį socialiniuose tinkluose.
Laikraštis „Headline” sužinojo, kad Yasuo Yamamoto, penktos kartos šeimos narys, su „Instagram” ir „TikTok” sekėjais pasidalijo informacija apie tai, kaip gaminamas sojų padažas. Žiūrovai nustebo sužinoję apie ilgą fermentacijos procesą, kurio metu, pasitelkus pelėsių kultūras ir bakterijas, suskaidoma soja ir kviečiai.
Ypatingo dėmesio sulaukė scena, kurioje sojų padažo meistras išspaudžia tirštą skystį per kilimėlį primenantį audeklą. Daugelis naudotojų išreiškė nuostabą dėl šio tradicinio metodo, pažymėdami, kad procesas atrodo gana neįprastai.
Kaip gaminamas sojų padažas / Nuotrauka: ekrano nuotrauka iš vaizdo įrašo
„Štai kaip gaminamas sojų padažas”, – sako Yamamoto viename iš vaizdo įrašų, demonstruodamas, kaip sojų padažas laša iš audinio, veikiamas savo svorio. Šiuo paprastu, bet veiksmingu metodu gaunamas gilaus, sodraus skonio padažas.
„Yamaroku Shoyu” vaizdo įrašai sukėlė stiprią reakciją internete. Vartotojai išreiškė susižavėjimą senosiomis sojų padažo gamybos tradicijomis ir prisipažino, kad dabar į šį produktą žvelgs visiškai kitaip.
„Niekada nesusimąsčiau apie tai, kaip gaminamas sojų padažas. Tai nuostabu!” – rašo vienas naudotojas.
„Dabar dar labiau vertinsiu sojų padažą”, – dalijasi kitas.
„Yamaroku Shoyu” vaizdo įrašai ne tik patenkina vartotojų smalsumą, bet ir padeda jiems geriau suprasti ir įvertinti šio unikalaus produkto skonį.
Žiūrėkite vaizdo įrašą apie tai, kaip gaminamas sojų padažas:
Jus gali sudominti:
Jei pastebėjote klaidą, paryškinkite reikiamą tekstą ir paspauskite Ctrl+Enter, kad informuotumėte redakciją.